Magični dani u FEBRUARU: Oslobodite se energetskih vampira!

Februar mjesec svake godine donosi jako puno lijepih dana koji nose sjajno – zlatne energije ali ovaj februar 2020. se značajno razlikuje od drugih jer će biti jako bogat takvom energijom. Pa da pogledamo.

Piše ezoterista Zoran Petrović

Ova 2020. je prestupna godina, moram naznačiti, što znači gotovo prirodan magični mjesec koji broji 29 kalendarskih dana. U ovom period nikako ne bi trebalo započinjati nešto novo ali jak akcenat treba dati za već postojeće poslove ili emotivne faze. Ako imate probleme sa energetskim vampirima koji vas iz dana u dan opsjedaju, uznemiravaju, ako se zbog njih osjećate manje vrijednim ili klonulim, evo jedan ritual protiv njih.

Ako se krećete među ljudima koji konstantno emituju negativnu energiju (prepoznaćete ih po tome što vam je u njihovom prisustvu neprijatno ili se osjećate iscrpljeno), uradite mali mjesečev ritual koji će vas zaštititi od takvih osoba.

Komad nakita koji stalno nosite stavite u čašu izvorske vode koju, dan prije punog mjeseca, treba odložiti na sims prozora.

Sljedeće noći, kada se na nebu pojavi uštap, kažiprstom promiješajte vodu tri puta  u krug, u smjeru kazaljke na satu, izgovarajući: ”O, veliki Mjeseče, sačuvaj me od svakojakog zla”.

Nakon toga podignite čašu ka nebu, držite je u tom položaju minut-dva, a potom izvadite nakit i stavite ga na sebe. Ezoteričari savjetuju da se ovaj ritual izvodi jednom mjesečno.

RITUAL: Ako želite da postane majka?

Između 16. i 18. februara uzmite buket svježeg cvijeća koje najviše volite, idite do rijeke pa izgovorite sljedeću molitvu:

“Bože, tražim od tebe samo jednu želju. Ispuni mi ono za čim čezne moje srce. Blagoslovi me da dobijem dijete, da unesem sreću i radost u svoj život. Blagosiljaj me da postanem majka, da donesem još jedan život na ovaj prelijepi tvoj svijet.

Bože, usliši moje molitve, ispuni želju srca moga.  Amin – Amin – Amin”. Ovu molitvu trebate izgovoriti čista srca i sa velikom vjerom u sebi.

Želim samo napomenuti da 14. februara je svjetski dan zaljubljenih no po pravoslavnom predanju – tipiku toga dana proslavlja se Sveti mučenik Trifun. Sveti Trifun je bio veliki čudotvorac i iscjelitelj od mnogih velikih bolesti, a najviše  je pomagao kod psiholoških bolesti.

Tog dana se preporučuje vinogradarima i uopšte voćarima da posjete svoje plantaže i da tamo, na početku kao i na kraju sadnica, posade po jednu ružu, a da mladare zaliju crvenim vinom.

 MAGIČNI DANI U FEBRUARU

  1. februar – Savršen dan za završetak važnih poslova.
  2. februar – Iskoristite ovaj dan za meditaciju, vizualizacije, napravite planove za budućnost.
  3. februar – Obavezno pijte biljne čajeve kako biste osnažili tijelo.
  4. februar – Ovo je dan pomirenja i zato ga pametno iskoristite. Danas morate da oprostite i sebi i drugima.

ENERGETSKI  DANI I KAKO ĆE ONI DJELOVATI NA  NAS

Kosmičke energije i te kako imaju utjecaj na nas, kako na našu planetu, takođe i na naše zdravlje i ponašanje. Da pogledamo kako će oni  djelovati na nas tokom mejseca.

Od drugog do šestog  dana februara kosmički talas zahvatit će uglavnom na nervnoj tj. psihološkoj osnovi, osjetljivi će biti najuzdrmaniji ali i kostobolja neće izostati.

Period 07. na 11. očekuju je se povećana dešavanja u predjelu kičmenog dijela, nogu kao i vitalnih organa, pritisak takođe biće van normalnih vrijednosti

Period od 12. do 16. možemo očekivati povišen krvni pritisak, aritmiju i stegu u grudima, moguća su dešavanja u očima.

Dani 17. na 18. očekuju se ravne linije i ne bi trebalo da ima bilo kakvih dešavanja po zdravlje, osim pojedinačno, što je i normalno.

Dani od 19. do 23. februara osobe koje boluju od kostobolje, to su na žalost njihovi dani, preporučujem im tada ručnu masažu.

Preblemi  sa štitnom žlijezdom i ginekološki možemo očekivati 24j do 26j februara.

Zadnja tri dana mjeseca februara biće izraženiji srčanim bolesnicima i astmatičarima, moguća blaga dešavanja u predjelu glave.

Dragi moji topla moja preporuka je da dobro iskoristite ovaj mjesec kako bi ste napredovali u več započetim radnjama. Ukoliko  želite nešto novo, moj je savjet da malo sačekate.