MAGIČNI DANI U DECEMBRU: Vrijeme kada trebamo raščistiti sa svim lošim iz prethodnih 11 mjeseci!

Za aura.ba piše ezoterista Zoran Petrović Šumadinac

Za aura.ba piše ezoterista Zoran Petrović Šumadinac

Moram samo napomenuti da je kraj decembra jako opasan i rizičan jer od 24. decembra do 6. januara, dani su itekako pogodni za one koji se bave raznim nečistim stvarima, pa vas molim da budete posebno oprezni.

Decembar je  kako  su ga nazivali keltski narodi, magičan mjesec ali u isto vrijeme i jako nezgodan ako se rade neke nedozvoljene stvari (krivoklestva, ako neko radi sa nečastivim stvarima itd). Ovaj mjesec je jako specifičan ove godine jer donosi kraj jednog početka. Šta sam time htio reći pročitaćete u specijalnom Aurinom prilogu “Šta nam donosi 2017. godina, a koji će se na kioscima naći krajem ove ili početkom naredne godine).

Svaki mjesec u godini se razlikuje tako da  na primjer maj ove godine se ne poklapa sa mjesečevim mijenama 2017. godine, samim tim i ne važe ista pravila ni pouke.

Decembar mjesec je zaista veličanstven ako umijete da ga na pravi način iskoristite.

Ukoliko želite nova poslovanja ili napredak na već postojećem poslu to možete  iskoristiti baš u ovom mjesecu. Decembar mjesec je vrijeme kada treba da raščistimo sve ono negativno što se mjesecima pa i godinama sakupljalo ili okruživalo nas, jer ako to ne uradimo kočiće nas i naredne godine. Sva negativna poznanstva koja vam ništa nisu doprinijela, već samo dovela do kraha, treba odstraniti i društvo pronaći među pozitivnim i kreativnim osobama.

Pokušaću da vam olakšam malo u nedoumici  šta treba,  a šta ne treba raditi u ovom mjesecu.
Od 6. do 13. decembra je posljednja četvrt mjeseca i u tim danima predlažem da  se skoncentrišete na osobe koje vam nisu dobro donijele u životu da ih udaljite trajno od sebe, kako bi napredovali  ubuduće.

Od 13. do 20. decembra  je faza mladog mjeseca (mladina) i tada savjetujem mladim roditeljima pa i svima onima koji žele da povećaju porodicu da se baziraju na tome i da budu malo više vrijedni po tom pitanju.

U periodu od 20. do 28. decembra se mjesec nalazi u prvoj četvrti što možemo iskoristiti  kako bi na poslu imali veću mogućnost napredovanja ali ova mjesečeva mijena zahtijeva suptilnost  na poslu, a ne brzopletost i histeriju.
Najzad, došli smo i do zadnje faze kada je decembar u pitanju, a to su posljednji dani u mjesecu, 28. do 31. decembra kada nastupa pun mjesec ili kako ga mnogi nazivaju uštap, tada trebamo sabirati rezultate već prolazeće godine i blago planirati (nikako započinjati) nove poduhvate.

Moram samo napomenuti da je kraj decembra jako opasan i rizičan jer od 24. decembra do 6. januara, dani su itekako pogodni za one koji se bave raznim nečistim stvarima, pa vas molim da budete posebno oprezni.

Jos jednom za kraj vas opominjem da početkom mjeseca sve osobe koje su bile vama na štetu tokom godine i od kojih ste samo gubili, ne dobijajući ni zrak nade, udaljite  zauvijek od sebe jer ćete tako samo moći u novoj godini  krenuti  novim – boljim putem. Iskreno se nadam da ćete poslušati moje savjete koje zbog vas i vašeg dobra i pišem.

(aura.ba)