Magični dani u avgustu: Kupajte se u rijeci, jedite med i jabuke!

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Inače avgust je mjesec ženske plodnosti i slobodno se može reći da je pravi period tj. mjesec za buduće majke kao i dobar zaštitnik novorođenčadi.

U vremenu prije Hrista postojala je Boginja Dijana, majka prirode. Dijana je u rimskoj mitologiji, odnosno Artemida u grčkoj, bila boginja mjeseca i lova, zaštitnica žena, a u ranijem dobu i Velika boginja, majka cjelokupne prirode.

Kult Velike majke došao je u Rim iz Frigije, u 2. vijeku prije Hrista, a bio je vezan za plodnost, smrt, ponovno rađanje i spasenje duše pokojnika.

Evo i jedan od prijedloga kako prepoznati pravi odabir ponuđenog posla ili rješavanja eventualnog problema.

Ukoliko treba da riješite neki problem, lakše ćete to uraditi ako se oslonite na intuiciju. Za početak, važno je prepoznati signal koji nam šalje tijelo prilikom donošenja odluke. On može da se manifestuje kao ugodan ili neugodan osjećaj u želucu, kao i pojedine misli ili slike koje iznenada prolete kroz glavu. Za ovu vježbu pomoći će vam i tehnika vizualizacije.

Kao primjer može da posluži slučaj kada su vam ponuđena dva posla, a vi ne znate za koji da se odlučite. Da biste donijeli ispravnu odluku, povucite se na mirno mjesto, zamislite kako ste prihvatili jedan od poslova i pratite kako vam tijelo reaguje. Potom to isto uradite i za drugi. Opuštenost, prijatan osjećaj, sreća kao i radosno treperenje srca, biće savršen pokazatelj.

Bračnim parovima koji žele potomstvo zbog velikih negativnih energija koje se povezuju sa kosmo-zemljanim frekfencijama nikako ne preporučujem rad na tom polju u periodu od 6. do 19. avgusta jer može doći do negativne konotacije u plodu, a i kasnije kod beba.

Toplo preporučujem da u periodu od 02. do 08. avgusta djecu do 12 godina treba okupati u rijeci, kako bi bila zdravija.

Magični dani u avgustu

  1. avgust – Od ovog dana pa u naredne tri nedjelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Posljednji dan treba se okupati u nekoj rijeci.
  2. avgust– Na ovaj dan poželjno je jesti jabuke, ali i poklanjati ih drugima. Jabuke su simbol ljubavi i povjerenja.
  3. avgust – U predvečerje, pre nego što sunce zađe, treba bos hodati po zemlji kako bi se čovek nakupio njene isceliteljske energije.
  4. avgust – Nabrati orahe i naredna tri dana držati ih na trpezarijskom stolu.

 BOSILJAK za čaroliju

Bosiljak – (Ocimum basilicum) se koristi u čarolijama ljubavi i novca. Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija. Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje kao jaki i djelotvorni element egzorcizma.

Kako će planetarne energije utjecati na nas

Od 1. do 4 može se očekivati dešavanja u predjelu glave, ramenog dijela kao i kičmenog dijela.

Od 5 do 9. može se očekivati povećano dejstvo štitne žlijezde kao i rad srčanog mišića će biti povećan.

Dani od 9. do 12. avgusta očekuju se mirne energije i samim tim ne bi trebalo očekivati neka dešavanja globalno, moguća su samo pojedinačno.

Period od 13. na 16. nas očekuju niska energetska strujanja stoga biće većih poteškoća osobama koji boluju od šećerne bolesti, a i kostobolja će takođe biti naglašena.

Od 17. pa do 20. avgusta mogu se očekivati  stomačni problemi, a kod nježnijeg pola i blaga ginekološka dešavanja.

Dani od 22. do 25. očekuje se jača psihološka napetost kao i dešavanja u grudima, takođe i pritisak biće neujednačen.

  1. avgusta su opet ravne linije i tada treba iskoristiti da budemo napolju što više.

Period 27. – 29. pripremite se za moguću vrtoglavicu, nervnu napetost kao i dešavanja u predjelu nogu.

Posljednja dva dana mjeseca očekuju se ponovo ravne energije koje neće dodatno utjecati na naše zdravstveno polje.