Magični dani u avgustu: Jedite med i kupajte se u rijeci

Od prvog dana avgusta pa u naredne tri nedjelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Posljednji dan treba se okupati u nekoj čistoj rijeci.

Avgust je mjesec ženske plodnosti i slobodno se može reći da je pravi period tj. mjesec za buduće majke kao i dobar zaštitnik novorođenčadi.

U vrijeme prije Hrista postojala je Boginja Dijana, majka prirode. Dijana je u rimskoj mitologiji, odnosno Artemida u Grčkoj, bila boginja mejseca i lova, zaštitnica žena, a u ranijem dobu i Velika boginja, majka cjelokupne prirode.

Kult Velike majke došao je u Rim iz Frigije, u 2. vijeku prije Hrista, a bio je vezan za plodnost, smrt, ponovno rađanje i spasenje duše pokojnika.

Bračnim parovima koji žele potomstvo zbog velikih negativnih energija koje se povezuju sa kosmo-zemljanim frekfencijama nikako ne preporučujem rad na tom polju u periodu od 08. do 19. avgusta jer može doći do negativne konotacije u plodu, a i kasnije kod beba.

Magični dani u avgustu
Od prvog dana avgusta pa u naredne tri nedjelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Posljednji dan treba se okupati u nekoj rijeci.
09. avgust– Na ovaj dan poželjno je jesti jabuke, ali i poklanjati ih drugima. Jabuke su simbol ljubavi i povjerenja.
14. avgust – U predvečerje, prije nego što sunce zađe, treba bos hodati po zemlji kako bi se čovjek nakupio njene iscjeliteljske energije.
23. avgust – Nabrati orahe i naredna tri dana držati ih na trpezarijskom stolu, jer oni na taj način privlače blagostanje u dom.

Bosiljak za zaštitu od negativnih uticaja
Bosiljak – (Ocimum basilicum) se koristi u magijama ljubavi i novca. Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija.
Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje kao jaki i djelotvorni element egzorcizma.

Ezoterista Zoran Šumadinac