Magični dani u aprilu: Iskoristite buđenje prirode kako bi obezbijedili zdravlje, ljubav i nafaku!

Prvi korak: volite sebe. Uvedite novu naviku, a to je da tokom svakodnevnih rutinskih stvari zastanete na trenutak i kažete sebi ”volim te”. Zastanite pored ogledala ili neke površine koja reflektuje vaš izgled i posmatrajte sebe zadivljeno. Nebitno je da li ste mršavi, debeli, visoki ili niski, bitno je da ste zadovoljni sobom jer tada zračite drugom vibracijom i privlačite ljude.

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Prvi mjesec proljeća jako je bogat kako energetski, tako i ritualno. April je jako moćan i magičan mjesec kojeg ezoteristi jako vole jer tada možemo mnogo toga uraditi dobroga za našu planetu kao i za sve ljude ovog svijeta.
Iskoristite buđenje prirode i stare narodne običaje kako biste obezbijedili zdravlje, ljubav i napredak tokom godine.

Prvi korak: volite sebe. Uvedite novu naviku, a to je da tokom svakodnevnih rutinskih stvari zastanete na trenutak i kažete sebi ”volim te”. Zastanite pored ogledala ili neke površine koja reflektuje vaš izgled i posmatrajte sebe zadivljeno. Nebitno je da li ste mršavi, debeli, visoki ili niski, bitno je da ste zadovoljni sobom jer tada zračite drugom vibracijom i privlačite ljude.

Rituali za plodnost

Od 09. do 17. aprila jako je važno za buduće roditelje koji iz nekog razloga još nisu dobili potomstvo, da “rade” na tome jer upravo su ti dani za plodnost i zdrav plod pogodni.
Tokom Valpurgijske noći žene izvode rituale da bi zaštitile porodicu od zla: odlaze u polja i beru paprat i glog koje nose kući gdje stoje narednih godinu dana. Ostajale su u polju cijele noći, a pred svitanje, posmatrajući prve zrake sunca, umivale su se jutarnjom rosom koja, kako su vjerovale, daruje ljepotu. Prije povratka kući, bere se i cvijet bijelog gloga, za ritual koji će se izvoditi tog dana: posred glavnog seoskog trga postavlja se drveni kolac koji se ukrašava trakama i cvjetovima bijelog gloga. Držeći njihove krajeve, žene plešu oko stuba koji simboliše falus, dok cvijeće predstavlja vaginu. Ples sa trakama zapravo je simbolično spajanje muškarca i žene.
Pored bilja, magičnu moć ima i pepeo beltanske vatre. Žene koje žele da zatrudne treba da ga nose u vrećici oko vrata kao amajliju. Da bi obezbijedili dobru žetvu, ratari su njime posipali polja, dok su ga stočari bacali na štale kako bi im stoka bila zdrava i plodna. Pepeo Beltane može da se koristi u ljubavnim čarolijama…Sličan običaj u čast buđenja prirode praktikovali su i Stari Rimljani, a kod njih se to zvalo svetkovina cvijeća ili “floriala”.

Planetarne energije

Da vidimo kako će planetarne energije djelovati na nas tokom aprila mjeseca.
Period od 1. do 6. aprila: energije kosmičke mogu nam donijeti dešavanja u predjelu kičmenog dijela, grudnog dijela ali i probleme sa sinusima.

Dani 7. – 8. su ravne linije tako da generalno ne bi trebalo dodatno utjecati na nas.

Od 9. do 13. možemo očekivati probleme u psihološkom dijelu kao i stegu grudi ili čeonom dijelu glave.
Dani od 14. do 19. aprila donose nam probleme sa probavom, krvnim pritiskom i kod muškaraca poteškoće sa

Period 20. – 24. možemo očekivati srčane tegobe, povišen krvni i srčani pritisak, aritmiju.
Dani 25. i 26. Možemo očekivati veća dešavanja u štitnom dijelu i blažu napetost.
Posljednja četiri dana aprila mjeseca očekuju se dešavanja u predjelu grudnog dijela, predjelu nogu ali moguća je pojava kod nekih problemi sa vidom tj. očima.

RITUAL ZA POTOMSTVO – UKOLIKO ŽELITE DA PROŠIRITE VAŠU PORODICU
Praznovalo se tri dana, tokom kojih su, ritualno slaveći blagostanje, po hramovima i kućama vodili ljubav i stari i mladi. Važan i jako djelotvoran ritual za muškarce koji imaju problem sa lošim i rijetkim prostoglandinom – spermom, od aprila do juna mogu ga znatno poboljšati i uvećati na sljedeći način.
Ritual se sastoji od uzimanja sjemenki bundeve i suncokretovog zdravog sjemena. Sjemenke se uzimaju neposredno prije spavanja 14 dana tj. noći neprestano. Nakon uzimanja sjemena ne bi trebali uzimati ništa više pa ni vodu. Tokom tih dana ni ukom slučaju ne bi smjeli voditi ljubav niti vršiti ejakulacije.
Ovaj ritual magičnim sjemenima se vrši u samo jednoj posebnoj mjesečevoj mijeni, a mijena zavisi od same energije AURE same osobe. Nakon 15 dana prvih pet ejakulacija su najjače i trebale bi donijeti rezultat.
Preporučujem da se ritual ponavlja tri mjeseca uzastopno. Puno uspjeha u plodnosti i neka vam je blagosloveno potomstvo. Vaš Zoran Šumadinac.

(aura.ba)