MAGIČNI DANI U APRILU: Buket ruža za ljepotu i harmoniju među ukućanima!

Moram napomenuti da su dani između 7.  – 14. aprila veoma jaki, stoga preporučujem  veliki oprez jer to je veoma pogodan period kada naši neprijatelji i svi oni koji se bave nečastivim djelovanjem jako pogoduje.                                                                                                               

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

April mjesec je jako značajan i poseban mjesec u godini. Više nego dobro je poznato da se u aprilu počinje naveliko buditi priroda iz dugog zimskog sna, u aprilu cvjeta i najljepše cvijeće i ne da samo cvjeta već ima i najbolji miris.

Ovaj mjesec je jako poseban i za energiju jer poslije 10. aprila pa do pred kraj mjeseca i energija se obnavlja i tada je energija kao i sam vazduh najbolji tj. najčistiji.

April mjesec je i veoma  magičan ali  prvi dio mjeseca pogoduje onim osobama koji su negativni i onima koji gledaju da napakoste drugima. U najkraćim crtama opisaću vam ovaj mesec.

U čast dolaska ljeta, 30. aprila, slavi se Beltane, praznik plodnosti, tokom kojeg se izvodi ritualno spajanje muške i ženske kosmičke energije, odnosno Boginje i Boga, nakon čega slijedi buđenje prirode.

Ovaj sveti dan, koji i danas poštuju pagani širom planete, označava sredinu između proljećnog ekvinocijuma i ljetnjeg solsticijuma. Beltane su u drevna vremena slavili Kelti, čiji su druidi, inače odlični astronomi, prema kretanju Sunca dijelili godinu na nekoliko perioda, a početak svakog od njih obilježavao se izvođenjem određenih rituala. Najveće svetkovine bile su posvećene ljetnjem i zimskom solsticijumu, kao i proljećnom i jesenjem ekvinocijumu. Praznik koji se održavao 30. aprila, potiče iz kulta vatre: reč “beltaine” (bel – vatra) simboliše plamen keltskog boga svetla (Belinus), zbog čega se na ovaj praznik pale baklje ili logorske vatre.

Smatralo se da vatra pročišćava ljude i životinje i štiti ih od svakog zla. Običaj je nalagao da se na Beltane zapale dvije vatre između kojih su prolazili ljudi i stoka, dok su domaćini kuće imali poseban zadatak – da preskaču plamen.

April mjesec je mjesec i kada počinju i prve latice ruža, a evo kako nam najljepši cvijet RUŽA može pomoći kada su emocije u pitanju.

Oduvijek je ovaj cvijet simbolizovao ljubav i slavio žensku ljepotu, pa nije ni čudo što se najviše koristi u crvenoj, ljubavnoj magiji. Ruža privlači pogled, njen miris opušta um i budi čula zato je ezoteristi i nazivaju – Ruža – čarobna zavodnica.
Ezoteričari savjetuju da se u kući uvijek drži buket ruža jer to doprinosi harmoniji među ukućanima.

Pored toga, ovaj cvijet dobar je za ljepotu, jer poznato je da ružina vodica podmlađuje. Osim što u estetske svrhe, ova mirisna vodica koristi se i u ljubavnim ritualima. Oduvijek je ovaj cvijet simbolizovao ljubav i slavio žensku ljepotu, pa nije ni čudo što se najviše koristi u crvenoj, ljubavnoj magiji. Ruža privlači pogled, njen miris opušta um i budi čula.

Moram napomenuti da su dani između 7.  – 14. aprila veoma jaki, stoga preporučujem  veliki oprez jer to je veoma pogodan period kada naši neprijatelji i svi oni koji se bave nečastivim djelovanjem jako pogoduje.

Želim da napomenem da je 21. aprila ISTOČNI PETAK, toga dana spaja se Duhovni i Tjelesni svijet tj. svijet živih i upokojenih, tog dana su spojeni pa stoga možete  tog dana osjetiti na neki način dragu osobu/be koje su preselile u Duhovni svijet.

Za kraj, da pogledamo kako će prirodne energije i mjesečev ciklus djelovati na naše zdravstveno polje.

Dane od 1. do 6. aprila propratiće kardiovaskularna i interna dešavanja.
Period od 7. do 11. je negativni period za psihološke bolesnike i za one koji su konstantno napeti, jer će tih dana napetost biti u porastu.
Dani 12. na 15. su namijenjeni za probleme sa krvnim pritiskom kao i pritiskom u grudima, srčani mišić tih dana malo će zatezati.
Period od 16. do 20. možete očekivati probleme sa kostoboljom ali i zuboboljom ili desnima.
Dani od 21. do 23. očekujemo ravne energetske linije tako da ne očekujemo posebna dešavanja kada je zdravstveno polje u pitanju.
Period od 24. do 27. možemo očekivati blagu ošamućenost u prednjem dijelu glave, dešavanja čudna u ušima, stomačne tegobe, naročito kod žena.
Posljednja tri dana aprila i dva dana maja očekuju se povećane energetske aktivnosti u predjelima kičmenog dijela, srca, pluća i krvnog pritiska.

Dragi moji, za kraj želim vam mjesec pun pozitivne energije i jako puno pozitivnih dešavanja. Volite sve oko sebe i neko će voljeti vas.

(aura.ba)