MAGIČNI DANI U APRILU: Buket ruža za ljepotu i harmoniju među ukućanima!

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

 Moram napomenuti da su dani između 7. – 14. aprila veoma jaki, stoga preporučujem veliki oprez jer to je veoma pogodan period kada naši neprijatelji i svi oni koji se bave nečastivim djelovanjem jako pogoduje.

 

April mjesec je jako značajan i poseban mjesec u godini. Više nego dobro je poznato da se u aprilu počinje naveliko buditi priroda iz dugog zimskog sna, u aprilu cvjeta i najljepše cvijeće i ne da samo cvjeta već ima i najbolji miris. Ovaj mjesec je jako poseban i za energiju jer poslije 10. aprila pa do pred kraj mjeseca i energija se obnavlja i tada je energija kao i sam vazduh najbolji tj. najčistiji.

April mjesec je i veoma magičan ali prvi dio mjeseca pogoduje onim osobama koji su negativni i onima koji gledaju da napakoste drugima. U najkraćim crtama opisaću vam ovaj mesec.

U čast dolaska ljeta, 30. aprila, slavi se Beltane, praznik plodnosti, tokom kojeg se izvodi ritualno spajanje muške i ženske kosmičke energije, odnosno Boginje i Boga, nakon čega slijedi buđenje prirode.

Ovaj sveti dan, koji i danas poštuju pagani širom planete, označava sredinu između proljećnog ekvinocijuma i ljetnjeg solsticijuma. Beltane su u drevna vremena slavili Kelti, čiji su druidi, inače odlični astronomi, prema kretanju Sunca dijelili godinu na nekoliko perioda, a početak svakog od njih obilježavao se izvođenjem određenih rituala.

Najveće svetkovine bile su posvećene ljetnjem i zimskom solsticijumu, kao i proljećnom i jesenjem ekvinocijumu. Praznik koji se održavao 30. aprila, potiče iz kulta vatre: reč “beltaine” (bel – vatra) simboliše plamen keltskog boga svetla (Belinus), zbog čega se na ovaj praznik pale baklje ili logorske vatre. Smatralo se da vatra pročišćava ljude i životinje i štiti ih od svakog zla.

Običaj je nalagao da se na Beltane zapale dvije vatre između kojih su prolazili ljudi i stoka, dok su domaćini kuće imali poseban zadatak – da preskaču plamen. April mjesec je mjesec i kada počinju i prve latice ruža, a evo kako nam najljepši cvijet RUŽA može pomoći kada su emocije u pitanju.

Oduvijek je ovaj cvijet simbolizovao ljubav i slavio žensku ljepotu, pa nije ni čudo što se najviše koristi u crvenoj, ljubavnoj magiji. Ruža privlači pogled, njen miris opušta um i budi čula zato je ezoteristi i nazivaju – Ruža – čarobna zavodnica.

Ezoteričari savjetuju da se u kući uvijek drži buket ruža jer to doprinosi harmoniji među ukućanima. Pored toga, ovaj cvijet dobar je za ljepotu, jer poznato je da ružina vodica podmlađuje. Osim što u estetske svrhe, ova mirisna vodica koristi se i u ljubavnim ritualima. Oduvijek je ovaj cvijet simbolizovao ljubav i slavio žensku ljepotu, pa nije ni čudo što se najviše koristi u crvenoj, ljubavnoj magiji. Ruža privlači pogled, njen miris opušta um i budi čula.

Moram napomenuti da su dani između 7. – 14. aprila veoma jaki, stoga preporučujem veliki oprez jer to je veoma pogodan period kada naši neprijatelji i svi oni koji se bave nečastivim djelovanjem jako pogoduje.

Želim da napomenem da je 21. aprila ISTOČNI PETAK, toga dana spaja se Duhovni i Tjelesni svijet tj. svijet živih i upokojenih, tog dana su spojeni pa stoga možete tog dana osjetiti na neki način dragu osobu/be koje su preselile u Duhovni svijet.

Djelovanje Mjesečevog ciklusa na naše zdravstveno polje

Za kraj, da pogledamo kako će prirodne energije i mjesečev ciklus djelovati na naše zdravstveno polje. Ravne energetske linije su od 01. do 03. aprila tako da se ne očekuju globalna dešavanja, već samo pojedinačna.

Period od 04. – 09. – ovih dana možete očekivati veća dešavanja u kostima ali i u gornjem dijelu leđa, naročito vratno – ramnom predjelu.

Dani 10. na 14. – Najviše će osjetiti osobe koje imaju psihološke probleme ali i astmaši.

Period od 15. do 18. – Ova tri dana malo više neka pripaze srčani i plućni bolesnici

Dani od 19. do 23. aprila energetski pritisak biće znatno povišen i samim tim dosta jači tako da se očekuje kod mnogih dešavanja u predjelu glave i ušima. Blaga ošamućenost takođe može biti prisutna.

  1. i 25. aprila očekuju se dešavanja u stomačnom dijelu ali i u nogama. Period 26. na 29. – blaga psihološka uznemirenost i pritisak, kako očni tako i krvni.

Posljednja dva dana aprila očekuju se dešavanja u predjelu grudi i aritmija.