Magična biljka: ”OTKRIVA” LOŠE LJUDE I LIJEČI DEPRESIJU

Anturijum je izuzetno popularan zbog velikog crvenog dekorativnog cvijeta, a mnogi je pogrešno zovu “crvena kala”

Anturijum je magična biljka i poklanja se osobama u depresiji, jer sam pogled na nju može da smiri i vrati dobro raspoloženje. Takođe, daje se i ljudima kojima je neophodan novac. Međutim, ukoliko se pokloni čista srca ljudima kojima je potrebna pomoć i kod njih se biljka osuši – prema feng-šuiju problem je u njima i pod hitno moraju da se promijene!

Anturijum je zimzelena biljka, jer listovi uvijek ostaju zeleni. Pošto je tropska biljka neophodna joj je toplota, naročito u vrijeme cvjetanja kada ne smije da padne ispod 20 stepeni. Tokom mirovanja temperatura ne smije da bude niža od 15 stepeni.

Cvjetovi rastu u pazuhu svakog novog lista, a njihova pojava je radost za sve ukućane. Cvijet traje po pet-šest mjeseci. Ova biljka obožava svjetlo, ali ne i direktno sunce pošto može da dobije “opekotine” po listovima.

Zemljište mora da bude lako, rastresito i plodno, a idealno je ako ima mahovinu i treset. Prihranjuje se samo tokom vegetacije, dva puta mjesečno, đubrivom koje je organsko i vodotopivo. Anturijum se presađuje na dvije ili tri godine, a pošto ima plitak korijen saksija ne mora da bude velika. Ipak, najvažnije je da ima dobru drenažu.