MAČKE SU ČAROBNE ŽIVOTINJE JER OTKRIVAJU NEGATIVNU ENERGIJU, DUHOVE I BOLEST

Trobojna mačka štiti od zla i privlači prosperitet i sreću.  Crne mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije, bijele smanjuju stres

Mačke su poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. Kada se mačka mota nekome oko nogu, tada s njim dijeli svoju pozitivnu energiju, zapravo je prenosi na njega, prema narodnom vjerovanju.

Zato nije pametno odgurivati je od sebe u strahu od dlaka, jer za mačke kažu da su čarobne životinje. Na primjer, strahujete li od uroka ili se bojite da vam neko želi zlo, tada dodirujte svoju mačku s obje ruke, mazite joj lijevu šapu pa nastavite do repa.

Mačke imaju pozitivnu auru i zato ih je dobro imati. Osim što će od zla i negativne energije čuvati kuću, čuvaće i sve ukućane. One su poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. Ako vidite mačku da dugo sjedi u jednom dijelu prostorije i gleda u nešto, to može biti pokazatelj prisustva zlih duhova.

Zanimljivo je da ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mjestima gde je najviše negativne energije. U Rusiji imaju ritual da prije useljenja u novi dom, u njega najprije puste mačku. Ona tada eliminiše negativnu energiju starih vlasnika i unosi pozitivnu, jer mačke žive u visokim energetskim zonama.

Jačina moći zavisi od toga kojoj vrsti pripada, pa se tako vjeruje da mačke persijske, sfinga, reks i mančkins rase imaju duplo više magičnih i iscjeliteljskih sposobnosti u odnosu na druge.

Važno je i koje su mačke boje:

  • Crna – povezuje se s okultnim moćima, vješticama, magijom i zaštitom. Crne mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije i donose mudrost i moć dobrog rasuđivanja.
  • Crvena – vežu se uz mušku energiju i privlače novac.
  • Plavkasta ili sivkasta – pomaže u održavanju osjećaja sreće, ljubavi, mira, kao i emotivne stabilnosti.
  • Bijela – mačke ove boje smanjuju stres i imaju energiju koja privlači dobro zdravlje.
  • Dvobojna – donose dugovječnost i uspjeh.
  • Trobojna – štite od zla i privlače prosperitet i sreću.
  • Prugasta – privlače veselje i dobro raspoloženje i štite od stresnih situacija.