M. S. (39) iz Ciriha bio je cijenjen stručnjak za berzu, ali…Neko je poslao džine da unište moju karijeru!

Radio sam u banci i bio sam vrijedan radnik. Posebno sam bio uspješan u berzi. Znalo se desiti da dva dana unaprijed pogodim sva dešavanja i tako pomognem banci u kreiranju poslova. Dobar sam ekonomista i analitičar, predan poslu, i to su znali svi. Slijedila su mi samo unapređenja. Ali, to je nekome iz užeg kruga prijatelja zasmetalo. Nije mogao podnijeti ljubomoru pa me želio poraziti crnom magijom.

Sve je počelo od jedne zabave kojoj sam prisustvovao. Bila je organizirana za uposlenike banke. Jelo se, pilo, opuštalo od svakodnevnog stresa. Kao i ostali, opušten sam bio i ja ni ne sluteći da mi neko sprema zlo. Nisam mogao ni pomisliti da mi moj prijatelj iz djetinjstva u piće sipa mrtvačku vodu kako bih doživio krah i na poslu i u privatnom životu.

Sutradan sam se tek probudio oko 17 sati. Nisam se moga pomjeriti. Desna strana tijela mi je bila ukočena. a u stomaku je ključalo. Nagoni na povraćanje učestali, a pofvraćao sam crnu tekućinu koja je širila nepodnošljiv smrad. Od nesnosne glavobolje imao sam osjećaj da će mi glava eksplodirati. Popio sam još jednu tabletu protiv bolova i ponovo se vratio u krevet. Ustao sam tek narednog jutra.

Bio sam svježiji. Spremio sam se za posao. Međutim, neko me je čudno raspoloženje obuzimalo. Imao sam osjećaj kao da nisam više onaj stari ja. Nekako, sam sebi sam bio čudan! Na poslu se nisam mogao koncentrisati. Brojevi na tabli sa kursom valuta stalno su se mijenjali. Protrljao sam oči i skoro se onesvijestio od straha. Vidio sam neka čudna bića kako mijenjaju brojeve. To nisam mogao zadržati u sebi. Digao sam cijelu banku na sebe. Oni su me odmah smjestili na psihijatriju….

Na neuropsihijatriji sam ostao ležati dva dana. Nakon svih testova i nalaza doktori su rekli kako sam potpuno zdrav. Poslije izlaska iz bolnice, uzeo sam bolovanje. Sreća pa sam tako postupio jer su mi se počeli javljati i neki glasovi. Govorili su da će me rastrgati, da su oni moji vladari, da se trebam pokloniti đavolu… Nisam znao šta da radim. Na posao nisam mogao, kući nisam mogao, bio sam na ivici sloma.

Tada sam saznao za rad duhovnog iscjelitelja Alje ef. Harića. Prepoznao sam se u pričama njegovih klijenata i pozvao ga. Aljo je otvorio moju „zvijezdu“ i rekao da sam i žrtva crne magije, da će banka zapasti u teško stanje ali da sam se na vrijeme njemu javio da to spriječi.

Aljo mi je učio na daljinu dove 40 dana. Osjećao sam kako se skida sa mene teret. Poslao mi je i zaštite da mi dušmani ne mogu ponovo nauditi. Direktor banke me pozvao. Tražio je da se vratim na posao. Danas sam zadovoljna i nasmijana osoba. Ne smijem ni pomislit šta bi sa mnom bilo da se nisam obratio ef. Hariću.