Lunarni savjeti za žene: Njegujte kosu, kožu i nokte prema Mjesečevom kalendaru

Poznato je da mjesec utiče na svako živo biće. Naši preci usklađivali su sve poslove s mjesečevim mijenama, počevši od sjetve pa do žetve. Ni žene nisu bile imune na mjesečeve faze koje su im donosile ljepotu i zdravlje.

Njega kose

Lijepa i njegovana kosa najljepši je ženski ukras. Da bi bila sjajna i bujna, potrebno ju je njegovati u određenim lunarnim fazama. Najpovoljniji period za odlazak frizeru jeste kada je Mjesec u Lavu ili Djevici (od 10. do 13. novembra). Uopšteno govoreći, frizera možete posjetiti kada je Mjesec u fazi rasta. Kosa odsječenapod znakom Lava i Djevice postaje gusta, blistava, brzo raste i ne oštećuje se.

Kosu ne treba prati kada je mjesec u znaku Raka (od 8. do 9. novembra), Riba (od 30. oktobra do 1. novembra; 27. i 28. novembra) i Jarca (od 22. do 23. novembra).

Takođe, ne treba odlaziti kod frizera kada je mjesec u fazi opadanja. Tokom vladavine mladog mjeseca najbolje je farbati kosu jer se boja bolje “prima”, postaje intenzivna i sporije se ispira.

Njega kože

Lunarni ritmovi takođe utiču na ljepotu naše kože, tako da bi trebalo njegu prilagoditi mjesečevim fazama. Dubinsko čišćenje kože najbolje je uraditi kada je mjesec u fazi posljednje četvrti, naročito ako je u Ovnu ili Jarcu.Čišćenje lica se ne preporučuje u vrijeme mladog ili punog mjeseca, naročito ako je u znaku Lava (10. novembra).

Njega noktiju

Ako odaberete pravo vrijeme za manikir, imaćete zdrave nokte. Najprikladnije vrijeme za njegu noktiju jeste petkom, nakon zalaska sunca. Nikada nemojte da sređujete nokte subotom.

Masaža

Idealno vrijeme za masažu je tokom vladavine mladog mjeseca, naročito ako se nalazi u Blizancima, Biku, Djevici (18. novembar) i Jarcu (22. i 23. novembra), jer razbija blokade.