Lunacija Blizanaca od 13.06. do 12.07.2018.godine: Moguća potkradanja, pljačke…ne primajte nove uposlenike…

Svaki Mladi Mjesec podrazumijeva početak jednog novog mjeseca, koji traje sve do narednog Mladog Mjeseca. Ovaj period od jednog Mladog Mjeseca do drugog Mladog Mjeseca se u astrologiji naziva Lunacija. 

U periodu od kasnih večernjih sati 13.06. do ranih jutarnjih sati 12.07.2018.godine, nalaziti ćemo se u Lunaciji Blizanaca. 


U nastavku ćemo se pozabaviti analizom karte u trenutku Mladog Mjeseca, koja će nam dati uvid u zbivanja tijekom Lunacije Blizanaca. 


Otvaram kartu Mladog Mjeseca koji se točno događa 13.06.2018.godine,  oko 20 i 45 po srednje europskom računanju vremena. 

Svjetla se nalaze u 6. kući:

Ovo umanjuje na snazi, i ukazuje da je potrebno da će u ovom periodu biti jako potrebno obratiti pozornost na zdravlje. Čuvati se prehlada, upala, posekotina i ozljeda.

Ascendent je u znaku Jarac, a vladar je retrogradni Saturn u Jarcu koji je na samom kraju 12. kuće. Ono što je jako važno naglasiti Fortuna (Arapska točka Sudbine) se nalazi na samom Ascendentu. 


Vezano uz sve što radite i čemu težite bit će neophodno mnogo fokusa, truda, discipliniranosti, strpljenja i reda. Usmjerite se na dovršavanje onoga što je u prošlosti ostalo nedovršeno, kao i na realiziranje želja, ideja, planova, ciljeva i zamisli koji su prisutni samo na mentalnoj razini. Ne dramite zbog odgađanja, sve se u životu događa za neko naše veće dobro. Ako savladate ovu Saturnovu lekciju, uspjeh neće izostati.

Na mnogo toga što će vam se događati nećete moći utjecati, a posebno na planu odnosa sa drugim ljudima. No, uvijek imajte na umu – život nije ono što nam se događa, već kako mi na to gledamo.

Mnogima će se dogoditi ponovljena situacija iz prošlosti, koja neće biti baš ugodna, i ne brinite se, riješiti ćete ju. No, iznimno je važno da se zapitate – što to ne činite kako treba, ako je potrebno u dobijanju odgovora uzmite pomoć stručnog lica. I onda, dajte sve od sebe da popravite to što ne činite kako treba. Jer, sve dokle ga ne popravite, ponavljati će se u sve težim oblicima.

Najpovoljnije postavljena područja su posao i karijera, kao i obrazovanje, a najgore postavljeno je područje međuljudskih odnosa, posebno ljubav i brak. Svi koje vas muče emotivni jadi, ili vas budu mučili, imajte na umu, da na sve probleme koji se pojave nećete moći utjecati, obzirom da se radi o naglašeno karmičkim odnosima. Doć će do brojnih iznenadnih većih problema i raskida. U redu je što je patnja kod većine neminovna, ali potrudite se kolko god više možete posvetiti se sebi. Zatim, bit će vrlo izraženo polje rada sa nekretninama, i uspjesi će doći, posebno onima koji rade sa starim ili nasljeđenim nekretninama, ali bit će neophodno napraviti veći kompromis po pitanju sniženja cijene. Ako razmišljate o renoviranju ili adaptaciji nekretnine, krenite već sada u akciju, sasvim su dobri uvjeti. Savjet je da izbacite sve stare i nepotrebne stvari iz svog doma ili objekta u kome radite, ili objekta koji želite prodati ili dati ga u najam, jer samo crpe energiju, i ometaju protok novca.

Zatim, postavka o kojoj govorimo djeluje pomalo upozoravajuće, kada se radi o fizičkom zdravlju. Prehlade, upale, pojačana aktivacija kroničnih problema. Djelujte preventivno na svoje probleme, posebno ako ih imate sa koštanim sustavom. I kako je Saturn u 12. kući, neophodno je, i to u jednoj značajnijoj mjeri posvetiti se radu na svom imunološkom sustavu. Možda vas sada ne muči ništa, ali zar nije bolje stati na put izvjesnom problemu na vrijeme, nego ga kasnije lječiti!? Savjet za sve je da se daleko više usredotočite na fizičku aktivnost, u bilo kom obliku. Najzad, psihički labilnim i bolesnim osobama neće biti lako. Ono što je vrlo lako može dogoditi jeste porast stope samoubojstava. Pa, oprez i pomoć kada je riječ o takvim osobama u vašoj blizini.

U ovom periodu, mnogi koji se bave nelegalnim poslovima, imati će ozbiljnih nevolja, i vrlo je naglašena opasnost od odlaska u zatvor. Također, na polju politike spremaju se razne smjene i promjene. Ako uzmemo u obzir postavku 6. kuće, politička manipulacija biti će vrlo velika, a problem broj 1 biti će značajna zaduženost.

Merkur se nalazi u znaku Rak u 6. kući, ali na samo 4 stupnja blizu vrha 7. kuće, pa će tako sebe više ispoljavati kroz simboliku 7. kuće. 

Merkur je planet koji predstavlja mentalni aspekt čovjekove ličnosti, pa znak i kuća u kojima se nađe održavaju na što će naše misli najviše biti usmjerene. Merkur u Raku ukazuje da će misli najviše biti usmjerene na članove obitelji i dom. To što je u blizini vrha 7. kuće govori o otvorenim mogućnostima za djelovanje na polju nekretnina, kao i na trgovinu, te pregoovre, dogovore i sklapanje ugovora. Ipak, nalazi se u vrlo bliskoj separacionoj opoziciji sa Saturnom, što govori da će za sve spomenuto biti neophodan veliki kompromis, najviše po pitanju novca.

Npr. ako prodajete nekretninu, ili ju dajete u najam bit će neophodno da značajnije snizite cijenu, a ako kupujete, onda će biti potrebno da pristanete na određene uvjete koji vam baš i neće odgovarati. U slučaju trgovine, da bi bila uspješna, također se preporučaju značajnije niže cijene. Pored navedenog, ova pozicija govori i o prekidu mnogih poslovnih, kao i emotivnih partnerstava – ljubavnih veza i brakova. Možda će prekidi teško pasti, ali znajte da je element karmičkog nasljeđa vidno izražen, i da se time radi o onim odnosima na koje je nemoguće utjecati.

Ovdje dolazimo do kombinacija Merkur opozicija Saturn i Svjetla u 6. kući.

Nije povoljan period za lječničke pretrage i kontrole iz razloga što bi moglo doći do krivih procjena. U slučaju da dobijete dijagnozu koja je ozbiljnija ili prijedlog za izmjerne u terapiji, ili novu terapiju, ili prijedlog za kirurški zahvat ili intervenciju, savjetuje se da potražite još najmanje jedno mišljenje. Spomenuto drži cijelu Lunaciju, a intenzivno do početka 7. mjeseca. Dakle, do 7. mjeseca nije niti malo povoljno odlučivati se za bilo kakve nove lječničke metode. Pored navedenog, ova kombinacija donosi i tajne neprijatelje. Merkur kada je afliciran od Saturna donosi u život lažove, prevrtljivce, tračeve, spletkarenja, isl. pa još kada se uzme u obzir mističnu malefičnost 6. kuće, ozbiljno se savjetuje da se pričuvate osoba u čije namjere sumnjate, zatim osoba koje vam se nakon dužeg vremena vraćaju u život, kao i novih osoba koje budete upoznali.U slučaju da niste sigurni da li iznjeti mišljenje na nekom mjestu gdje je više ljudi, posebice na radnom mjestu, ili na nekom javnom skupu, bolje je odlučiti se za to da ga ne iznesete. I nemojte da vam bude žao.

Doć će vrijeme, kada ćete to učiniti, na mnogo mudriji načiin,…na način koji će vama ići u korist. Također, čuvajte se krađa. Dobro zaštitie sve objekte i prostorije gdje držite vrijedne stvari. Kako je Saturn vladar 2. kuće, ova pozicija govori da bi mnogi obrti, poduzeća i poljoprivredna gospodarstva mogli doživjeti značajnu štetu, u vidu potkradanja, ili pak pljačke. Ukoliko ste vlasnik nekog od njih, dobro povedite računa o njihovoj sigurnosti, i pojačajte kontrolu nad svojim radnicima, obzirom da bi na neki način mogli prouzročiti vam štetu. Naravno, nikako se ne preporuča primanje novih radnika, makar ne u periodu do početka 7. mjeseca.

Venera se nalazi na 30. stupnju znaka Rak

Venera je planet koji opisuje svakodnevna uživanja, odnose sa drugim ljudima, ljubavne odnose, kao i kreativnost i umjetnost. Znak i polje u kojima se Venera nađe ukazuju na područja gdje će nam biti naugodnije,…gdje ćemo najviše uživati. Venera u Raku u 7. polju aktualizira uživanje u odnosima s drugim ljudima, uživanje u ljubavi, uživanje u javnom prezentiranju onoga čime se bavimo, sreću po pitanju vođenja pravnih procesa. No, to što se nalazi na završnim stupnjevima ukazuje i na određene neugodnosti. U ovom slučaju, ako uzmemo u obzir da je Venera vladar 5. polja koje predstavlja ljubav, odnosno, opoziciju Merkura i Saturna koja obuhvaća 6. 12. ali i 1. i 7. polje, velike neugodnosti i teskobe dolaze kroz polje ljubavnih i bračnih odnosa. Simbolika završetka se ispoljava na način da će doći do prekida brojnih veza i brakova, koji su u krizi.

Neće biti lako, ali kako rekosmo, radi se o odnosima gdje je efekat karmičkog nasljeđa vrlo izražen, i samim tim ništa se ne može promjeniti. Jedino što možete promjeniti, to je vaš fokus. Najljepša stvar koja vam se može dogoditi. Samo je važno staviti ga na ono područje koje vama predstavlja najveći ugođaj. Zatim, 30. stupanj na kome se Venera nalazi je po prirodi vrlo mističan, i dodatno potvrđuje probleme na planu međuljudskih odnosa, u smislu spletki smještanja, tračeva, laži, krađe, isl. Ipak, kako je Venera u 7. polju, a Venera planet sretnog utjecaja, koji daje snažnu zaštitu, uzevši još u obzir sretan upliv fiksne zvijezde Capella (Kapela) uz veći oprez, svi potencijalni problemi u odnosu sa drugim ljudima, riješiti će se u vašu korist…Ali da još jednom naglasim – uz veći oprez. Ona pozitivna strana Venere na 30. stupnju Raka ogleda se u povoljnosti da riješite određene obiteljske nesuglasice, kao i vrlo snažnim mogućnostima za riješenje pitanja porodičnih nekretnina, ali uz neophodan kompromis u vezi sa cijenom, na koji bi bilo izuzetno dobro da pristanete. Najzad, da se osvrnemo na to što Venera ide u zagrljaj Sjevernom Mjesečevom Čvoru.

Ovaj aspekt govori o brojnim, novim ljubavnim vezama, u kojima će biti prisutna fatalna ljubav, ali samo naizgled. Ukoliko se odlučite za ulazak u novu vezu, u ovom periodu, savjetuje se mnogo više promišljenosti, da ne biste nakon određenog vremena bili povrijeđeni. Onda, mnogi od vas koji ste u vezama, mogli bliste se iznenada odlučiti za zajednički život ili za brak, a namjera je opstanak veze. Budite sigurni da sa takvom vibracijom namjere nikako nećete moći ostvariti sreću u tom zajedničkom životu ili braku. Najbolje bi bilo pustiti neko vrijeme, da se još neke kockice poslože…Nakon tog vremena vaš dojam veze će biti potpuno drugačiji, ma koliko sumnjali u to sada.

Mars je na 9. stupnju Vodenjaka u 2. kući. I kada govorimo o Marsu automatski u obzir uzimamo i Mjesečeve čvorove, koji se nalaze na osi 2. i 8. kuće. 

Ovo dovoljno govori da će velika energija biti uložena na polje egzistencijalne stabilnosti, materijalnog stjecanja, financija. Mars se oslobodio Ketu-a, pa ako ste u prijašnjem periodu imali financijskih izazova, možete očekivati postepeno popuštanje i poboljšanje. Ishodi svih akcija sa financijama, bit će povoljni, samo je važno strpljenje. Ne može sve doći preko noći. I kako je Mars u Vodenjaku simbol promjene i transformacije, savjet je da dobro preispitate svoja ograničavajuća uvjerenja u vezi sa financija, i posvetite se njihovom iskorjenjivanju. Literatura, kao i savjeti iz domene pozitivne psihologije, tu vam jako mogu pomoći.

Vladar Marsa i 2. polja je Saturn u aspektu kontra-antiscije sa Suncem koji je vladar 8. polja, a 8. polje predstavlja sav novac drugih, dugove, kredite, isl. Još se Saturn nalazi u opoziciji sa Merkurom blizu 7. polja. Sve ovo ukazuje na velika otežanja, ukoliko težite tomu da vam netko vrati dug. Ishod će biti djelomično pozitivan, nikako u potpunosti, ali da bi do njega došlo, neophodno je strpljenje. U startu odbacite da će vam sav novac biti vraćen, jer odricanje od dijela tog duga predstavlja za vas karmički izazov i dug, što ne možete izbjeći. Idite na varijantu, važno je da nešto novca povratim.

Ukoliko je vaš posao vezan za pružanje usluga drugim ljudima nastojite ispuniti sva obećanja, ne dozvolite da vas uspjeh ponese, pa da zaboravite na neka obećanja koja ste dali. Ako je vaš posao vezan za trgovinu, dobro obratite pažnju na odnos kvalitete i cijene, držite se nižih cijena. Ako se bavite prozvodnjom ili prodajom hrane, strogo vodite računa o njenoj ispravnosti i kontroli kvalitete. Velikih nevolja će imati dileri droge i nedozvoljenih opijata. Ako se u svome poslu direktnije bavite naplatom, pazite se pogreški, koje vas mogu dovesti do štete.

Iako su izuzetno dobri uvjeti za kredite i posudbe, ne dozvolite da vas energija Rahu-a ponese, pa da uzmete kredit ili posudbu koje ćete kasnije teško vraćati. Ketu simbolizira ono što je naš sigurni teren i nalazi se u 2. kući, pa se definitivno akcent treba staviti na polje osobne zarade.

U slučaju da se borite sa nepravednom postupanju banki prema vama, zbog neizmirenih dugova, ovrha isl. otvaraju vam se nova vrata, no bit će potrebno još vremena do konačne manifestacije. Vjerujte u pozitivan ishod, jer snaga misli čini čuda. Naravno, da ne skužite krivo nije dovoljno samo pozitivno misliti, već trebate uskladiti svoje akcije i borbu sa pozitivnim razmišljanjem. Da se borite, ali da ne dozvolite sebi da vas spomenuto opterećuje.

2. kuća u kojoj se nalazi Mars predstavlja grlo i gušu, te uzevši u obzir poziciju Saturna i naglašenu 6. kuću, savjet je da se čuvate upala i prehlada u toj regiji, kao i da poduzmete preventivne mjere,

ukoliko imate problema sa štitnjačom, paraštitnjačom i lošom vratnom cirkulacijom.


Jupiter je retrogradan u Škorpionu u 10. kući. Nije aspektiran. 

Ovakva pozicija ukazuje da će većina biti usmjereni na polje posla, karijere, profesije, kao i reguliranje statusnih pitanja. Vladar Jupitera je Mars u Vodenjaku u polju financija, 6. kuća je naglašena, što nedvojbeno ukazuje na odlične prilike za sve što se tiče poslovnog aspekta. Imati ćete uspjeha, bilo da tražite zaposlenje, novi ili dodatni posao, bilo da razmišljate o proširenju posla, ili je aktualizirano pitanje poslovnog unaprijeđenja. Također, kako je Jupiter retrogradan sada trebate odraditi one poslove koji se vuku iz prošlosti, ili realizirati ideje i zamisli, koje su već dugo prisutne na razini misli. Samo hrabro, sa vjerom. Ovako pozitivni poslovni aspekti nisu često prisutni. Osnovni astrološki savjet bi glasi – Neka vam u ovom periodu fokus bude na polju posla. Možda ne razmišljate niti o kakvom novom poslovnom poduhvatu, ali dobro zapitajte sebe, da li ste zadovoljni na aktualnom poslu, pa ukoliko je više argumenata za ne, vrijeme je da načinite određene promjene…ako ih ne načinite sada, kad-tad će vam se nezadovoljstvo nametnuti u još većoj mjeri, vrlo moguće popločano i brojnim preprekama na koje ne možete utjecati.

Jupiter dolazi iz 3. kuće, što govori da, ukoliko radite samostalno, pod obavezno poradite na marketingu, kao i o sjajnim mogućnostima koje se pružaju, a tiču se profesionalnog usavršavanja ili promjene profesionalne orijentacije. Kada smo kod obrazovanja, 10. kuća u kojoj se nalazi Jupiter je 2. od 9. kuće, koja predstavlja edukacijske programe i ustanove, što znači da 10. kuća daje odgovor na pitanje o tome sa kakvim uspjehom će ići vaše obrazovanje. I što tu da se kaže, ako se zna da je Jupiter najsretniji planet u astrologiji…izuzev odlično. Kao vladar Strijelca, Jupiter vlada i 12. kućom, što govori o tome da ćete mnogi izaći iz sjene u kojoj ste dugo bili, kao i na drugoj strani, ozbiljnim posljedicama koje će snositi mnogi koji se bave mutnim poslovima.

Jupiter predstavlja i pravdu i zakon, pa ukoliko vodite nekakav pravni proces, stvari se polako odmotavaju, mada na većina vas će na ishod morati da sačekate. Konkretizacija pravnih procesa, moguća je jedino kod onih koji jako dugo traju, i to isto uz određena odgađanja i čekanja.