Loše raspoloženje: EVO ŠTA JE URADIO ONAJ KO VAM “KIDA ŽIVCE” I NERVIRA VAS!

Treba čuvati dobro raspoloženje. I cijeniti one koji ga daruju. I ne dozvoliti sebi da se pokvari raspoloženje; ne šamarati sebe

Onaj ko vam je prouzrokovao loše raspoloženje, učinio je da vam se: poveća nivo hemoglobina i adrenalina – dok ste se ljutili. I da se jako snize – kada ste se osjećali depresivno i umorno. Primorao je vaš želudac da luči kiselinu. Prouzrokovao spazam kapilara. Narušio metaboličke procese.

U stvari, ta persona vas je izbila – upravo takve supstance, kao pri premlaćivanju, dospijevaju u krv.
Ako ste brzo istjerali drznika potrudili se da zaboravite na njega – ništa vam se loše neće desiti. Ali ako ste dugo vremena trpili i ostali u kontaktu – tada to nije dobro za zdravlje. Opasno je.

A onaj ko vam je podigao raspoloženje: nešto prijatno ispričao, šalu, smešnu anegdotu podijelio ili napisao kompliment – taj je izazvao lučenje hormona koji poboljšavaju zdravlje.

Krvni sudovi su se proširili, pojavilo se više kiseonika, metabolizam se poboljšao i imunitet ojačao. I život produžio.

A takođe ste i poželjeli da nešto lijepo kažete i uradite – lančana reakcija je počela. Dobro raspoloženje utiče na krv i uopšte – za sve analize. I na dužinu života.

Treba čuvati dobro raspoloženje. I cijeniti one koji ga daruju. I ne dozvoliti sebi da se pokvari raspoloženje; ne šamarati sebe.

Kad se probudite ujutro – to je novo rođenje, novi mali život – neka počine sa dobrim raspoloženjem, sa dobrim vijestima i malim zadovoljstvima!