Loša energija u stanu: ZBOG OVIH STVARI SE OSJEĆATE LOŠE, BEZVOLJNO I NERASPOLOŽENO

Ove četiri stvari djeluju na naše raspoloženje, treba da ih preispitate i promijenite jer negativno utiču na nas

Dom može biti oaza udobnosti i opuštanja nakon svakodnevnog stresa. Ali postoje i određene greške koje nesvjesno pravimo, a koje uzrokuju pad raspoloženja i širenje negativnih vibracija.
Sigurno ste više puta bili u situaciji da se kod nekoga osjećate jako dobro i prijatno, dok u nečijem stanu imate osjećaj nelagode i jedva čekate da izađete? Postoje uzroci tome, a ovi su najčešće:

Uvelo cvijeće
Svježe cvijeće i biljke pozitivno utiču na vazduh u prostoriji i cijeli prostor čine živahnijim. Istraživanja su pokazala da ukoliko stavimo cvijeće na prazna mjesta u stanu, vrlo brzo ćemo umanjiti djejstvo stresa. Tako ćemo biti i sretniji.
Međutim, čim cvijeće počne da vene, odmah ga bacite, jer osim čudnog mirisa, “tužan” izgled negativno djeluje na raspoloženje.

Nered
Nered takođe djeluje loše na raspoloženje. Ako su vam u domu stvari razbacane na sve strane, to djeluje traumatično. Zato je bitno da redovno čistite i pospremate prostorije u kojima boravite.
Pored toga, dobro je i riješiti se starih stvari. Ne samo da ćete imati više mjesta, već ćete se osloboditi i nepotrebnog tereta. A sve to popravlja raspoloženje.

Pogrešna boja zida
Boje utiču na raspoloženje, a to se vidi već kod biranja svakodnevnih odjevnih komada. Sa druge strane, boju zida ne možemo tako lako promijeniti. Zbog toga, treba obratiti pažnju na odabir prave boje u zavisnosti od namjene prostorije.
Na primjer, žuta i ružičasta su odlične za dobro raspoloženje u dnevnoj sobi, dok za spavaću sobu treba da birate plavu ili zelenu. Crvena je generalno „teška“. S jedne strane može djelovati kao dekorativni ukras, a s druge strane crvena je vrlo dominantna i može da izazove agresivno raspoloženje. Ukoliko ipak ne želite da se odreknete bolje ljubavi i radosti, birajte neku nježniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu).

Neprijatno svjetlo
Svjetlo može da ima nevjerovatan uticaj na raspoloženje u prostoriji i naše raspoloženje uopšte. Kreirajte atmosferu, ali vodite računa da ne bude pretamno. Ako u prostoriji imate jedno slabije svjetlo, nećete se osjećati prijatno. Bolje je imati više izvora svjetla (stolne lampe, stojeće, na zidu…) Na taj način ćete uvijek imati odgovarajuće svjetlo za različite situacije.