LJUDI VELIKOG SRCA: SPASIO MLADU KOŠUTU IZ ZAMRZNUTE RIJEKE

Ovaj gluhonijemi gospodin je uspio izvući ženku na obalu, a divlja košuta je toliko bila iscrpljena da je, nakon spašavanja, samo sjela na obalu zamrznute rijeke.

mlada kosutaDok se vozio u automobilu, slučajno je pogledao u smjeru zamrznute rijeke i imao je šao vidjeti. Košuta je upala u ledenu vodu i nije mogla izaći na obalu. Odlučio je pomoći životinji. Zaustavio je auto i krenuo se probijati prema njoj, kroz visok snijeg i gusto šumsko raslinje.

 Uspio je izvući ženku na obalu, a divlja košuta je toliko bila iscrpljena da je, nakon spašavanja, samo sjela na obalu zamrznute rijeke. Gospodin, inače gluhonijem, uzeo je tada svoj mobitel i dokumentirao što mu se upravo dogodilo.

 “Vozio sam se, kada sam ugledao jelena kako se s poteškoćama probija kroz zaleđenu rijeku. Bilo mi je žao životinje, pa sam se zaustavio. Probio kroz šumu, preskočio ogradu. Prebacio sam joj uže preko vrata i uspješno ju izvukao van”, objašnjava čovjek.

 Riječ je o mladoj košuti, pojasnio je i dodao kako je sretan što je dobro te joj nadijenuo ime Gospođica Ledena Rijeka.

“Jako je hladno. Nadam se da će ona sada potražiti svoju mamu. Sretan sam što sam joj pomogao”, rekao je simpatičan čovje. Mlada košuta, kao da zna ko je spasio, nije pokazivala znakove straha od ovog čovjeka. pOGLEDAJTE VIDEO: zVWkgk-3ZS8