Ljudima koji imaju problema sa holesterolom, nutricionisti savjetuju da konzumiraju mrkvu, a evo zbog čega!

 Jedno istraživanje je dokazalo da rastvorljiva vlakna, koja se nalaze u mrkvi, mogu povoljno djelovati da nivo holesterola u krvi. A, stručnjaci preporuluju da konzumirate dnevno ko 25 grama tih vlakana.

– Ovo narandžasto povrće, takođe, sadrži i beta karoten, odnosno antioksidans vitamina A, koji štiti od mnogih hroničnih bolesti, među kojima su i bolesti srca. Možete ga dodati u salatu. Ali, mrkva se može i ispržiti i jesti sa maslinovim uljem i bijelim lukom – rekla je nutricionistkinja Lisa Jang.

Ističe da je veoma ukusan i čips od mrkve, koji je veoma zdrava grickalica.

A Lisa naglašava da mrkva posjeduje i mnoge komponente, koje su odlične za zdravlje očiju. Pa tako bi trebalo da je što češće konzumiraju i oni koji dugo vrijeme provode ispred računara.

Mrkva sadrži i vitamine B i C, a veoma je dobra i za poboljšanje imuniteta.