Ljubuški „Polenko“ bolji od Viagre

Zdravko Miličević ima medno biljni preparat kojeg jwe nazvao „Polenko“. Tvrdi da je  neprevaziđena je energetska bomba za organizam.


Ljubuški pčelari su svojevremeno proizvodili uglavnom kaduljin med, na koji su posebno ponosni. No, posljednjih godina sve se više okreću proizvodnji matične mliječi, voska, pčelinjeg otrova i drugih pčelinjih eliksira.

Zdravko Miličević prvi je predsjednik poslijeratnog obnovljenog udruženja pčelara iz Ljubuškog. Njegov „Polenko“ neprevaziđena je energetska bomba za organizam.

– „Polenko“ je hercegovački livadski med obogaćen sa dvadeset posto polena koji je u stvari čista bjelančevina. Danilo Lučić je sličan eliksir prije rata pravio za pokojnog Matu Parlova kada je ovaj boksao – prisjeća se Miličević. Objašnjava kako je sa 150 košnica donedavno hranio suprugu i šestero djece. Nikada im ništa nije falilo. Danas su se neka Zdravkova djeca poudala i poženila, pa mu je lakše. No, pčela se ne kani riješiti.

– “Polenko” je bolji i od vijagre – dobacuje kroz šalu.

Nije nam objasnio da li je isprobao i “Viagru”, ali treba mu vjerovati. Od sada preporučujemo “Polenka” za muškost u krevetu i u pedesetim godinama! (bhpčelar)