Ljubavni trougao: Slavne žene koje su prijateljicama učinile nezamislivo

Najboljim prijateljicama spremni smo svašta oprostiti, ali postoje li izdaje za koje nema oprosta? Mnoge žene odgovorile bi potvrdno, a na prvo mjesto neoprostivih izdaja stavile bi „krađu“ ljubavnog partnera.

U nastavku provjerite koje su to slavne žene napravile nezamislivo i upustile se u preljubničku vezu s partnerima svojih prijateljica

Jedan od najpoznatijih ljubavnih trokuta svih vremena onaj je u kojem su se našli ElizabethTaylor, Debbie Reynolds i njen suprug Eddie Fisher. Dvije glumice sprijateljile su u tinejdžerskim danima kada je Debbie potpisala ugovor sa studijem MGM, a Elizabeth je u to vrijeme već bila njihova velika glumačka uzdanica, piše zadovoljna.hr.

Debbie se 1955. godine udala za Fishera, a Elizabeth je 1957. godine postala supruga pozorišnog i filmskog producenta Mikea Todda. Samo godinu dana kasnije Mike je poginuo u avionskoj nesreći.

S obzirom na to da su njih četvoro bili bliski prijatelji, Debbie je Eddieju dopustila da se nakon nesreće na neko vrijeme preseli kod Elizabeth kako bi pazio na nju u trenucima velike tuge.
Međutim, samo dvije sedmice kasnije Elizabeth i Eddie zajedno su otputovali, a Debbie je saznala da je njen brak gotov.
Zbog svoje afere novi par postao je meta medija koji nisu imali milosti prema njima, ali filmska diva nije se dala smesti. Ne možete uništiti sretan brak. “Ništa ja nisam uzela od Debbie jer ona to nikada nije ni imala”, kazala je kada su je upitali kako je mogla ukrasti muža prijateljici.

Imala je spreman odgovor i na pitanje što bi njezin pokojni suprug rekao na njezinu novu ljubavnu vezu: “Mike je umro, a ja sam živa. Šta očekujete od mene? Da spavam sama?”.

Njihova ljubavna sreća ipak nije bila duga vijeka. Naime, Elizabeth je 1964. godine ostavila Fishera zbog Richarda Burtona. Nekoliko desetljeća kasnije Debbie je ipak oprostila Elizabeth veliku izdaju. U mlađim danima Elizabeth je samo uzimala što je htjela. Kasnije je postala svjesna osjećaja drugih ljudi.
Glumica Mia Farrow također se našla u ljubavnom trokutu. U 60-im godinama prošlog vijeka sprijateljila se s muzičarkom Dory Previn koja je bila udana za Andrea Previna. Mia se upustila u vezu s Previnom, a Dory je za aferu saznala kada je Mia ostala trudna.
Dory se naposljetku razvela, a godinu dana kasnije mladoj glumici posvetila je pjesmu o prijateljici skrivenih motiva koja se divila njenom vjenčanom prstenu i bračnoj postelji te joj ukrala muža.