Ljubavni horoskop za MAJ 2018: Kome se smiješi NOVA ŠANSA sa osobom iz prošlosti, Stariji Ovnovi će se zaljubiti, Djevica upada u skandal na poslu…

Saznajte šta vam to zvijezde spremaju za mjesec maj na ljubavnom planu, bilo da ste slobodni ili u vezi… 
OVAN
Ako ste u vezi:
Venera koja vlada vašim poljem ljubavi praviće 7. maja kvadrat sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju tajni. Izbjegavajte da se koristite obmanama i lažima. Pazite šta govorite voljenoj osobi. Neiskrenost bi mogla da vas košta povjerenja. Biće neophodno da svom partneru objasnite razlog vaših nekorektnih poteza u proteklom periodu.
Venera će ući u znak Raka i vaše polje doma i porodice 19. maja i praviće sekstil sa Uranom. Bićete u prilici da uljepšate vaš zajednički dom i da unesete novine i svježine u vašu emotivnu vezu. To će pozitivno uticati na vaše odnose sa partnerom. Biće neophodno da vaše poslovne obaveze uskladite sa kućnim i porodičnim obavezama.
Ako ste slobodni:
U prvoj dekadi maja ćete se zaljubiti u osobu prema kojoj ćete u početku imati tajne emocije i koja nije slobodna. Vaša simpatija će vam na diskretan način staviti do znanja da joj se dopadate i da nema ništa protiv da započnete tajnu vezu.
U drugoj dekadi maja ćete početi da se viđate na kratko na tajnom i diskretnom mjestu gde ćete razmjenjivati nježnosti i bliže se upoznati. Krajem maja ćete ući u uzbudljivu i veliku romansu zahvaljujući trigonu Jupitera sa Neptunom.
Stariji Ovnovi će biti skloni ulasku u avanture. Privući će vas osoba koja je zabavna i komunikativna, a uz to i atraktivnog izgleda. Počećete da izlazite i da uživate u zajedničkim intimnim trenucima. Mada to niste u početku željeli, zaljubićete se.

BIK
Ako ste u vezi:
Opozicija Sunca sa Jupiterom koji se nalazi u vašem polju braka i partnerstva prouzrokovaće neslaganja i razilaženja sa voljenom osobom u vezi zajedničkih planova i ciljeva. Najviše ćete se razilaziti po pitanju ulaganja zajedničkih finansija. Budite spremni na nalaženje zajednički prihvatljivih rješenja. Izbjegavajte tvrdoglavost i uspjet ćete da prevaziđete krizu.
U drugoj polovini maja mogli biste otići na kraći izlet sa partnerom, što bi vam pomoglo da prevaziđete neslaganja i da provedete prijatne zajedničke trenutke. Važno je da poboljšate komunikaciju i međusobno povjerenje i da se oko svega dogovarate. Neke sporne stvari vam neće biti lako da riješite zbog opozicije Merkura sa Jupiterom 23. maja.
Ako ste slobodni:
Bićete zaneseni idejom o nalaženju osobe koja bi vam bila srodna duša i sa kojom biste ispunili svoje snove u ljubavi. Neko koga ste nedavno upoznali djelovaće vam približno kao osoba koju zamišljate kao idealnog partnera. Bićete skloni da prema toj osobi gajite platonsku ljubav.
Od sredine maja ćete odlučiti da pokušate da se bliže upoznate i da pokušate da vašu simpatiju zainteresujete za vezu. Trigon Jupitera sa Neptunom vam krajem maja donosi mogućnost uspjeha.
Stariji Bikovi će sredinom mjeseca upoznati nekoga ko će na njih ostaviti snažan utisak. Biće vam jasno da to nije neko koga ćete lako osvojiti. Ubrzo ćete uvidjeti da se radi o osobi koja je komplikovana za vaš ukus. Nemojte odustati.

BLIZANCI
Ako ste u vezi:
Opozicija Sunca sa Jupiterom koji vlada vašim poljem braka i ljubavi dovešće do neslaganja između vas i voljene osobe zbog nečega što ćete jedno od drugoga pokušavati sa sakrijete. Sunce prolazi kroz vaše polje tajni i nećete biti u stanju da jasno sagledate šta je vašem partneru potrebno da bi vaša veza mogla da funkcioniše skladno i bez teškoća.
U drugoj polovini maja potrudite se da poboljšate komunikaciju sa partnerom. Vaš partner će imati potrebu da od vas dobije jasno usmjerenje, prijedloge o zajedničkim planovima, a iznad svega će mu biti potrebna vaša pojačana pažnja. Pokažite partneru da vam je stalo do njega tako što ćete više vremena provoditi zajedno, izlaziti i putovati bar na izlete.
Ako ste slobodni:
Početkom maja će Sunce praviti sekstil sa Neptunom, što će vam donijeti naklonost i pažnju osobe koju poznajte preko zajedničkih prijatelja. Primijetiti ćete da se stalno nalazi u vašoj blizini, inicira komunikaciju sa vama, postavlja vam razna pitanja i vodi razgovore sa vama koji vam imponuju i prijaju.
25. maja će Jupiter praviti trigon sa Neptunom, što će vam donijeti romansu i početak skladne veze. Otkrićete kako se u vama bude sve dublja i jača osjećanja prema novom partneru.
Stariji Blizanci će imati haotičan emotivni život u većem dijelu mjeseca maja. Pokušaćete da započnete više od jedne emotivne veze ali ćete već na početku odustati jer ćete površno pristupati. Krajem mjeseca ćete se neočekivano zaljubiti.

RAK
Ako ste u vezi:
Zajednički trenuci sa voljenom osobom činiće vas vedro raspoloženim i ispunjavaće vas prijatnim emocijama. Pružaćete bez rezerve svom partneru iskrena osjećanja i vaša veza će biti stabilna. Trigon Merkura sa Saturnom će vam omogućiti da se složite oko zajedničkih ciljeva i da ostvarite bar jedan važan cilj, što će poboljšati uslove vašeg zajedničkog života.
Mali znak pažnje s vremena na vrijeme mnogo će značiti vašem partneru. Prijalo bi vam i da češće izlazite na mjesta gdje možete da se zabavite i opustite. Krajem maja, Venera će praviti opoziciju sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju ljubavi, što će dovesti do ozbiljnijeg zahlađenja u vašoj vezi. Uzrok će biti partnerova obuzetost obavezama.
Ako ste slobodni:
Osjećate potrebu za romantičnim izlascima udvoje, restoranima, večerom uz tihu muziku i svijeće. Problem će vam predstavljati što u vašoj okolini ne poznajete nikog ko bi sa vama htio da podijeli romantične trenutke.
U drugoj polovini mjeseca upoznaćete nekoga ko će vam delovati neobično, a što će vam donijeti ulazak Urana u znak Bika. Prijatno će vas iznenaditi kada u neobaveznom razgovoru saznate da se vaš novi poznanik zanima za romantiku. Zaljubićete se.
Nešto stariji Rakovi će udvostručiti napore da se dopadnu osobi koja već duže vremena zaokuplja njihovu pažnju. Nakon što pronađete pravi način da se vašoj simpatiji dopadnete, započet ćete vezu zahvaljujući trigonu Jupitera sa Neptunom.

LAV
Ako ste u vezi:
U prvoj polovini maja ćete imati skladnu komunikaciju sa partnerom i razmatraćete nove planove i ciljeve. Bićete spremni da promijenite nešto u svojoj vezi što se tiče dinamike, ciljeva i zajedničkih interesovanja. To će vam donijeti potrebno osvježenje i omogućiti vam da stanete na kraj monotoniji koja je počela da se uvlači u vašu vezu i da je remeti dosadom.
Kvadrat Marsa sa Uranom 16. maja donijeće vam neočekivane nesuglasice sa partnerom. Moguća je velika napetost i ozbiljnije svađe koje nećete moći lako da razriješite i koje mogu unijeti razdor u vašu vezu. Neophodno je da budete razumni i spremni na dogovor. Zahvaljujući strpljenju i trigonu Merkura sa Saturnom uspjet ćete da rešite nesuglasice.
Ako ste slobodni:
Potrebna su vam nova iskustva u ljubavi. Postalo vam je dosadno i počećete da tragate za novim ljubavnim iskustvima. Potreban vam je neko poseban, neko ko se ne uklapa u šablon i ko se razlikuje od većine osobe koje poznajete u vašem društvu i okruženju.
U drugoj polovini maja ćete upoznati osobu koja će odgovarati onome za čim tragate. Kada se bolje upoznate, djelovaće vam pomalo ekscentrično. To vam neće smetati da uđete u avanturu koja može da pređe u romansu.
Nešto stariji Lavovi upoznaće nekoga ko će im se na prvi pogled dopasti i ko im može doneti nova iskustva na polju ljubavi. Sve što će vam trebati je strpljenje jer to nije neko ko će lako pristati da se upusti u emotivnu vezu.

DJEVICA
Ako ste u vezi:
U prvoj dekadi maja 6. u mjesecu, Sunce će praviti sekstil sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju ljubavi i braka. Osjećaćete pojačanu potrebu za romantikom i intimnim zajedničkim trenucima sa voljenom osobom. Nađite pravi način da to organizujete i da pružite partneru iskrene emocije jer se može dogoditi da se oko nečega ne budete dobro razumjeli. Oko svega što je važno da bi vaša emotivna veza tekla skladno uspjećete da se dogovorite sa partnerom i imaćete dobar osjećaj za njegove potrebe.
Krajem maja Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi će praviti trigon sa Neptunom što će vam donijeti mogućnost da ostvarite najljepše želje u odnosu sa voljenom osobom. Možete otići na zajedničko putovanje.
Ako ste slobodni:
Privlači vam već neko vrijeme pažnju osoba koja vam djeluje privlačno i prilično stabilno za vaše potrebe u ljubavi. Mada je površno poznajete, stekli ste utisak da je to neko ko zna šta hoće, stabilne ličnosti i ko zna da ostvaruje svoje ciljeve. Bićete skloni da vašu simpatiju idealizujete. Nađite način da istaknete svoje kvalitete tako da privučete pažnju osobe koja vam se dopada. Ubrzo ćete jedno drugo pobliže upoznati i otkriti da u mnogo čemu odgovarate jedno drugom.
Nešto starije Djevice će imati prevelika očekivanja u odnosu na osobu koja im se duže vrijeme dopada. Mada su moguća manja razočaranja, ako se potrudite da privučete pažnju u tome ćete uspjeti i imaćete šanse da započnete novu vezu.

VAGA
Ako ste u vezi:
Prva dekada maja donosi vam prijatne trenutke uz voljenu osobu. Razmjenjivaćete emocije i nježnosti i uživati u zajedničkim šetnjama po prirodi u slobodno vrijeme. U drugoj dekadi maja Merkur će praviti kvadrat sa Marsom koji vlada vašim poljem ljubavi, što će vam donijeti nesuglasice. Krajnje je vrijeme da se dogovorite oko porodičnih i kućnih obaveza.
Najviše samokontrole i strpljenja će vam trebati sredinom maja kada Mars bude pravio kvadrat sa Uranom. Ovo bi moglo unijeti neočekivani nesklad i udaljavanje između vas i partnera. Po svaku cijenu izbegavajte laži i nekorektne postupke. 24. maja će Sunce praviti trigon sa Marsom, što će probuditi potisnute strasti i unijeti svježinu u vašu emotivnu vezu.
Ako ste slobodni:
Počećete da osjećate zamor i gubitak nade da ćete u svom okruženju upoznati nekoga ko će vas iskreno zainteresovati i biti vrijedan vaše pažnje i vaših osjećanja. Zahvaljujući sretnim okolnostima, upoznaćete na putovanju nekoga ko je drugačije kulture i mentaliteta i ko će vas očarati svojom pojavom, kulturnim ponašanjem i obrazovanjem. To može da bude i neko ko će iz dalekih krajeva doći poslom u vaše mjesto. Nova romansa će ubrzo biti na pomolu, a to može da obećava mnogo.
Starije Vage će privući pažnju osobe u koju su duže vrijeme tajno zaljubljeni. U početku će to djelovati kao igra gluhih telefona. Neće vam biti jasno da li vaša simpatija razumije vaše signale. Iznenadiće vas krajem mjeseca prijatno.

ŠKORPIJA
Ako ste u vezi:
Kvadrat Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Neptunom u prvoj dekadi maja dovešće do otkrića jedne vaše tajne od strane vašeg partnera, što će se vrlo nepovoljno odraziti na vašu emotivnu vezu. Rizikujete da partner izgubi povjerenje u vas. Neophodno je da budete krajnje iskreni i objasnite jasno o čemu se radi ali i da nađete načina da ispravite greške.
U drugoj polovini maja Uran će ući u vaše polje ljubavi, a Mars će praviti kvadrat sa Uranom. Bračne i porodične nesuglasice će naići neočekivano. Biće vam potrebna velika vještina i strpljenje da dovedete vaše bliske odnose u bolje stanje. U tome ćete uspjeti krajem mjeseca tako što ćete voljenu osobu prijatno iznaditi ispunjenjem jednog obećanja.
Ako ste slobodni:
Vaša strastvenost će biti pojačana ali će isto tako biti pojačana i vaša sklonost da ne birate sredstva za osvajanje osobe koja će vam privući pažnju. Vaši pokušaji će nailaziti na uspješno odbijanje osobe koja vam se dopada što će vas još više podsticati da se trudite. Jedna ozbiljna greška i prenagljeni potez raspršiće sve vaše nade.
U trećoj dekadi maja neko novi će vam pokazati svoju naklonost. U početku ćete biti povučeni ali će vas privući nešto u očima osobe kojoj se dopadate.
Starije Škorpije će imati vrlo haotičan mjesec na polju ljubavi. Odustaćete od pokušaja da osvojite osobu koja uporno odbija vaša udvaranja. Pokušat ćete da osvojite još jednu osobu ali kad vam se učini da ste uspjeli, uslijedit će razočaranje.

STRIJELAC
Ako ste u vezi:
Nepovoljni aspekti Merkura koji vlada vašim poljem ljubavi i braka sa Plutonom i Marsom izazvaće svađe i nesuglasice sa voljenom osobom i dovešće u pitanje vaše međusobno povjerenje. Bićete oboje napeti i pritiskaće vas nepovoljne okolnosti u zajedničkom životu. Najvažnije je da se dogovorite oko rapodjele kućnih obaveza i troškova. Potrebno vam je strpljenje.
U drugoj polovini maja Sunce će ući u znak Blizanaca i vaše polje ljubavi i praviće trigon sa Marsom, što će donijeti više dinamike u vaš odnos sa partnerom i dati vam snage da razriješite nesuglasice i da vašu vezu postavite na stabilne osnove. Do kraja mjeseca ćete se dogovoriti oko svega važnog za ostvarenje zajedničkih ciljeva i vratićete poljuljano povjerenje.
Ako ste slobodni:
Vaši pokušaji da privučete pažnju osobe koja vam se duže vrijeme dopada nailaziće na prepreke i imaćete stalno utisak da udarate glavom u zid. Pri tome se vaša simpatije neće izjašnjavati da li imate šanse da dođe do nečeg bližeg između vas dvoje. Strpljenje će vam biti na izmaku.
U drugoj polovini maja će se pojaviti neko ko će vam otvoreno pokazati da je zainteresovan za vas, što će pokrenuti i vašu simpatiju da pristane na izlazak sa vama. Biće vam teško da se odlučite.
Nešto stariji Strijelci počeće da izlaze i da se viđaju sa osobom koja im se dopada ali će ubrzo između njih dvoje da se pojave neslaganja. Bićete na ivici da odustanete od viđanja ali će se onda situacija preokrenuti i započećete vezu.

JARAC
Ako ste u vezi:
Opozicija Sunca sa Jupiterom u prvoj dekadi maja dovešće do nesklada između vas i voljene osobe jer ćete biti zaokupljeni sobom, a partnera ćete zanemarivati. Postojaće i neke nejasne i nerazjašnjene stvari između vas dvoje oko kojih će biti neophodno da postignete dogovor i pronađete zajednički prihvatljivo rješenje. Više se zabavljajte.
Venera će 19. maja ući u znak Raka i vaše polje ljubavi i braka i praviće sekstil sa Uranom, što će vam donijeti mogućnosti za unošenje kvalitetnih promjena u vašu emotivnu vezu koje će vam omogućiti da prevaziđete monotoniju i nesuglasice. Krajem maja opozicija Venere sa Saturnom donijeće još jednu krizu u vezi i zahlađenje. Uzrok je vaša krutost i hladnoća.
Ako ste slobodni:
Sunce će praviti trigon sa Plutonom 9.maja kada ćete upoznati osobu koja će vas neodoljivo privući. Iz tog poznanstva može da se razvije dinamična avantura puna erotskog naboja. Ako očekujete da to potraje, može se dogoditi da se razočarate. Bićete skloni da idealizujete osobu sa kojom uđete u ljubavnu avanturu ali ćete ubrzo početi da nailazite na neslaganja. Ako budete otvoreni na nova iskustva uspjet ećete da prevaziđete razlike. U protivnom ćete se razići.
Nešto stariji Jarčevi će doboti šansu da započnu vezu sa osobom koja ima pozitivnog uticaja na njih već duže vrijeme. To će zahtijevati od vas da se prilagodite i da budete prijemčivi na potrebe partnera. U protivnom vaša veza neće potrajati.

VODOLIJA
Ako ste u vezi:
Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi i braka 6. maja pravi sekstil sa Neptunom. Unijet ćete više maštovitosti i romantičnih trenutaka u vašu emotivnu vezu. Voljenu osobu ćete obasipati nježnostima što će vam biti uzvraćeno sa oduševljenjem. Kako ćete biti previše zauzeti poslovnim obavezama, zapostavićete porodicu i partnera što će izazvati nesuglasice.
U drugoj dekadi maja Sunce pravi trigon sa Plutonom i donosi vam nova uzbuđenja i pojačane strasti u odnosima sa partnerom, što će se pozitivno odraziti na oboje. Imaćete mogućnosti za više zabave, zajedničkih izlazaka i vaš zajednički život će biti dinamičan i ispunjen obostranim zadovoljstvom. Imaćete više inicijative i učinićete partnera radosnim.
Ako ste slobodni:
Skupićete dovoljno hrabrosti da priđete osobi koja vas privlači i da zadobijete njenu pažnju i interesovanje. Počećete da izlazite i kratko vrijeme ćete biti na pragu da uđete u emotivnu vezu. Sredinom mjeseca će Mars praviti kvadrat sa Uranom, što će dovesti do naglog preokreta i vaše odluke da odustanete od veze oko koje ste se trudili. Pojaviće se neko nov ko će vas svojim pristupom ostaviti bez daha. Dok shvatite šta vam se dešava, bićete potpuno osvojeni i u novoj vezi.
Nešto starije Vodolije će imati dovoljno vremena da osmisle način kako da privuku pažnju nekome sa kim žele da pokušaju nešto više od površnog poznanstva. Osoba koja vas zanima voli inteligentne i maštovite ljude. Potrudite se.

RIBE
Ako ste u vezi:
U prvoj dekadi maja Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi praviće kvadrat sa Plutonom, što će izazvati nesuglasice sa partnerom. Neke vaše tajne će biti otkrivene. Nakon toga će Merkur praviti i kvadrat sa Marsom, što će još više zakomplikovati situaciju i dovesti do pojačanih napetosti i sklonosti ka ulasku u verbalne konflikte sa partnerom.
Merkur će ući u znak Bika 13. maja i bićete u mogućnosti da stabilizujete i poboljšate odnose sa partnerom kroz otvorene razgovore i traganje za prihvatljivim rješenjima. Tako ćete uspjeti da izbjegnete ozbiljnije konflikte i napetost će popustiti. Krajem maja bićete puni inicijative, podsticet ćete vašeg partnera da bude uz vas i podrži vaše prijedloge.
Ako ste slobodni:
Bićete skloni da idealizujete jednu osobu ali nećete biti sigurni kako da joj priđete i privučete njenu pažnju. Ako se budete služili nekorektnim potezima, nećete pridobiti njeno interesovanje. Izbjegavajte ulazak u tajne veze. Za to ćete imati više od jedne ponude.
U trećoj dekadi maja upoznaćete nekoga ko će vas na prvi pogled privući i sa kim ćete početi da se viđate. To je neko ko je kreativan i maštovit i ko će pokrenuti duboke emocije u vama. Simpatije će biti obostrane.
Nešto starije Ribe će neočekivano ući u tajnu vezu ali ih odmah potom očekuju komplikacije. Najbolje bi bilo da se ne zadržavate u toj vezi, nego da potražite nekog s kim ćete se zaista slagati i na koga ćete moći da računate u svemu.