Ljubavni horoskop za 2018.: koga čeka nova ljubav, avantura, razočarenje, strast…

Hoćete li u 2018. godini imati sreće u ljubavi? Ostaje vam da pričekate i doznate, a do tada pročitajte što vam zvijezde predviđaju. Ako je vjerovati ljubavnom horoskopu sa stranice The Earth Tribe neki će usamljenici upoznati srodnu dušu, a neki spoznati pravu vrijednost svoje slobode. Neki će se zaljubiti preko ušiju, a neki ponoviti stare greške. Evo detalja:

Ovan

U narednoj godini napokon ćete pronaći osobu koja je kao stvorena za vas. Ipak, budite strpljivi, jer prava ljubav osmjehnut će vam se tek kad godina malo poodmakne. Strpljenje će se isplatiti, jer konačno ćete upoznati svoju srodnu dušu.

Bik

Vaša jaka potreba za nezavisnošću u narednoj godini će biti još izraženija i osjećat ćete kako trebate ‘prostora’. U 2018. ćete biti tvrdoglavi kao i uvijek, ali ćete shvatiti kako trebate ljude pustiti u svoj život. Kada napokon spustite svoj gard ostvarit ćete kvalitetan odnos. To može biti prijateljstvo ili ljubav, no ono što je bitno je da ćete kroz njega rasti i postati osoba kakva trebate biti.

Blizanci

Vi mrzite biti sami, jer se tada osjećate ranjivo i postajete depresivni, ali u 2018. godini otkrit ćete svoju novu slobodu. Prestat ćete od drugih tražiti ljubav i pronaći ćete ju u sebi. Svoju ćete usamljenost pretvoriti u predivnu pustolovinu i bit ćete jako zadovoljni sobom.

Rak

Rakovi će u 2018. godini napokon otpustiti svoju prošlost, s naglaskom na ljude iz svoje prošlosti. Više neće brinuti o njima i konačno će se osloboditi njihovog lošeg uticaja. Tako pročišćeni postat će otvoreni za nova poznanstva.

Lav

U narednoj godni vaš će se ego malo prizemljiti. Uzrok bi tome moglo biti poneko razočaranje u ljubav, ali nemojte ovo shvatiti kao lošu vijest jer ćete zbog proživljenih neugodnosti postati bolja osoba. Nadate li se da ćete stupiti u brak u 2018. godini, pripremite se da su izgledi za to mali, ali mogli biste susresti osobu koja će biti idealna za dugu vezu.

Djevica

Nakon turbulentne 2017. pred Djevicama je godina u kojoj će pronaći ljubav. Čak i ako mislite kako ne zaslužujete ljubav, u narednim mjesecima mogli biste se zaljubiti preko ušiju, a ljubav će vam biti uzvraćena.

Vaga

Osobe rođene u ovom znaku koje su u vezi mogu biti mirne. Vaša romansa će rasti i oblikovati vas u osobu koja biste trebali biti. 2018. je godina u kojoj ćete se još više povezati i postati pravi partneri.

Škorpija

Uspijete li u 2018. godini otvoriti svoje srce, osmjehnit će vam se nove prilike. Neko bi vam mogao zapeti za oko i tada dobro pripazite. Nemojte, kao i obično, podignuti zid oko sebe i napraviti staru grešku. budite otvoreni i ljubav će vam se osmjehnuti.

Strijelac

Težak period je na izmaku: više nećete brinuti zbog promašenih odnosa, veza za jednu noć i neuzvraćene ljubavi. , U 2018. ćete se prestati očajavati zbog ljudi koji se užasno odnose prema vama, umjesto toga naučit ćete se brinuti o sebi i bit ćete zadovoljni.

Jarac

Vi ćete se u 2018. opustiti i zabaviti. Bit će to godina u kojoj ne želite ništa ozbiljno. Uživat ćete u flertu, nezaisnosti i osjećaju seksualne moći.

Vodolija

Iako u 2018. nećete susresti ljubav svog života, u narednom periodu neko će vas u potpunosti preoblikovati. Može se raditi o nekome koga već poznajete ili o novoj osobi koju ćete tek sresti. Što god radite, nemojte se povlačiti. Ta osoba, bez obzira hoće li ostati u vašem životu ili ćete se tek kratko družiti, oblikovat će vas u bolje ljudsko biće.

Riba

U 2018. će se isplatiti vaša samilost i neprestana zahvalnost za ljubav: naredne mjesece provest ćete u stabilnom ljubavnom odnosu. Bit će to prava stvar, stoga nemojte uprskati!