Ljubav prema novcu je najodanija ali i najbeskrupuloznija. Najveća. Zbog nje se svašta čini…

Indira Kučuk-Sorguč, književnica

Šta i koju asocijaciju dobijem na pojam “ljubav” najbolje ću opisati jednom svojom pričom: Kad je prije prije nekoliko godina objavljena vijest o naprasnoj smrti jedne „poznate“ face, čaršija je odmah saznala kako je preselio na drugi svijet. Naime, strefila ga hercika dok je bio na svojoj 25 godina mlađoj ljubavnici! Ili je ona bila na njemu. Uglavnom, slatka smrt, mahalala je čaršija.

Slična priča desila mi se pred očima. Otkako je mlađahna manekenka, model, šta li već, došla da njega, funkcionera, i maznim ga glasićem zamolila da bude toliko „slaaadak“ i odobri sponzorstvo za neki njen nazovi projekt, pa mu sjela na sto u minici i prekrižila nogu preko noge dok ga je ubjeđivala kako bi od svih ponuđenih projekata trebao podržati baš njen, on je izgubio pojam o godinama i zdravstvenom stanju. Zaboravio je da mu je doktor u šali savjetov’o da ima seks samo sa svojom ženom, jer bi mu previše uzbuđenja moglo naškodit. Ko biva ne može to toliko eksplozivno biti sa vlastitom ženom da bi mu srce moglo otkazat!

Ne zna se je li mlađahna manekenka nosila tom prilikom gaće kad mu je sjela na sto, ili je bila gologuza. Kako god, funkcioner se zaćorio ko lud. On je, naravno, skonto da je njen projekt naj, naj, naj i odobrio lovu.

Sav njegov život poslije toga sveo se na to da joj ugodi. Završio joj fakultet, noso indeks ko zadnja šuša dok je čašćavo profesore i obećavo uzvratne usluge. Onda leglo i auto – džip dakako, da je mala sigurnija, ako gdje pukne da se ne ugruha. Svoje opredjeljenje da pomaže mladima pokazo je i time što joj je plaćo luksuzan stan. Nije šala biti studentica iz provincije. Da skratim, izdahn’o je na kraju na njoj, i ni ohladio se čestito u grobu niuje, ona drugu njegovom najboljem otišla, nudeći usluge. Ma odmah poslije dženaze. Ima i takvih ljubavi. Prema novcu. Kažu da je ta ljubav najodanija ali i najbeskrupuloznija. Najveća. Zbog nje se svašta čini. A meni se čini da jedino takve ljubavi danas postoje…

(aura.ba)