Ljubav ne poznaje godine: Decenijama se drže za ruke i nose ljubav u srcima!

Fotografija je snimljena u nedjelju u mjestu Slatina, kod općine Foča u BiH, a njen autor je novinar Samir Karić

Prava ljubav ne umire i ne stari, te može trajati zauvijek. I ne odvija se samo u romanima i bajkama! Ovo je dokaz da prava ljubav nije rezervisana samo za mlađu populaciju.

Ova fotografija je djelo novinara Samira Karića, kruži društvenim mrežama, a nastala je u mjestu Slatina kod Foče. Nismo ih pitali za imena i prezimena, ni zašto se drže za ruke dok su izlazili iz groblja. Vjerovatno bi tada zarovili po njihovim ranama.

Oni ih, vjerovatno nose na dušama. Ljubav ih je vodila kroz sve decenije njihovog zajedničkog života, u kojima je bilo bura i oluja, ali je ljubav sve nadjačavala.

Djed i nana, nakon decenija bračne zajednice, i danas se drže za ruke. Javno poručuju:  “Ljubav, samo ljubav. Volite se ljudi”.

Zaista je ljubav najveći oslonac i kad stisnu godine!

Rijetki su oni koji mogu ostati ravnodušni na ovu fotografiju. U brojnim komentarima, neko je napisao slijedeće:

“Živi i zdravi bili još 100 godina tako sam osjetila toplinu oko srca kao da vidim mog babu i majku” – piše u jednom komentaru.

“Ova slika šalje poruku: Volite se ljudi, ljubav nije za novac, to možemo poklonit jedni drugima da nas ništa ne košta, život je veoma kratak, iskoristite tu ljubav u sebi”, napisala je druga čitateljka u komentarima ispod slike, a slijedeći je dodao:

“Nije bitno s kim će se sjediti, već s kime će se osijediti! (E.M/aura.ba)