Tako se brzo i jednostavno prave, a osvojiće vas na prvi zalogaj. Prijatno!
Sastojci
Kora:
- 4 jaja
- 100 grama šećera
- 200 grama margarina
- 50 grama čokolade za kuvanje
- dvije kašike brašna
- prašak za pecivo.
Krema:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 grama čokolade za kuvanje
- 1 kašika nugat krema.
Priprema
- Kora: U šerpu ubacite margarin i izlomljenu čokoladu te stavite da se tope na tihoj vatri, uz obavezno miješanje. Bjelanca miješajte mikserom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Žumanca i šećer umutite mikserom pa im dodajte brašno i prašak za pecivo i miješajte dok se ne sjedine. Nakon toga, smjesi dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Na kraju, dodajte i snijeg od bjelanaca te, koristeći se varjačom ili drvenom lopaticom, miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobijenu smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu zagrijanu na 180 stepeni. Pecite dvadesetak minuta (u zavisnosti od jačine vaše rerne).
- Krema: U šepru sipajte slatku pavlaku te dodajte izlomljenu čokoladu i nugat kremu, miješajte i pazite da ne provri. Pripremljeni fil prelijte preko mlake kore. Ostavite da se ohladi.