Ljeto polako stiže a u postizanju savršene linije pomoći će vam ove namirnice sa nula kalorija!

Često ćemo kako bi hranu učinili ukusnijom posezati za kaloričnim umacima ili drugim kaloričnim namirnicama. No, to ne mora biti tako. Evo koje namirnice su pune okusa i obogatit će svaki obrok, a imaju gotovo 0 kalorija.

Krastavci

Svježi krastavci sadrže 96% vode i izvrsni su kao dodatak svakom sendviču za osvježavajuću užinu, a možete ih dodati i u salate!

Domaća šalša

Nema lakšeg, bržeg, zdravijeg i manje kaloričnog umaka od ovog. Paradajz samo operete, skuhate, skinete im kožu, izmiksate, dodate malo soli i već imate niskokalorični umak za tjesteninu i grickalice.

Celer

Celer kao i krastavac ima jako puno vode, točnije 95%. Na prvu to definitivno ne bismo rekli kada ga vidimo onako duguljastog i tankog, ali da prepun je vode. S druge strane zbog svog oblika lako se može jesti kao grickalica. Samo ga narežete na ploškice i umačete u prethodan umak ili u humus, odnosno namaz od slanutka, ako ste za nešto kaloričniju verziju, ali opet onu izuzetno siromašnu kalorijama. Varati možete i s maslacem od kikirikija, koji također predstavlja zdravu zamjenu za kalorične umake.

 
Špinat

Ova zelena lisnata namirnica puna je vitamina i minerala i odličan je način dodavanja tona jelima ili salatama. Baby špinat možete ubaciti u smoothie ili u bilo koju salatu.

Limun

Ako nešto predstavlja najbolji mogući način niskokaloričnog dodavanja okusa jelima, onda je to limun. K tome dodavanje svježeg limuna u vodu koju pijete može pomoći u probavi.