LJETNJE UKUSNO JELO: FRANCUSKI KROMPIR SA JAJIMA

Ovo lagano ljetnje jelo se veoma jednostavno sprema, a savršeno kombinuje sa sezonskom salatom.

RECEPT: 1 veća glavica crnog luka, 1 kg krompira, 3 kuhana jajeta, 100 gr dimljenih kobasica, 1 pavlaka. 100 ml mlijeka, 2-3 jaja, so. Biber, ulje, kocka kačkavalja

Krompir očistiti pa isjeći na kolutove, a zatim ga pouljiti, pobiberiti i posoliti. Luk iseći na rebarca, pa propržiti na ulju. Jaja skuhati i isjeći na kolutove, kobasice takođe isjeći na kolutove. Jaja umutiti, dodati pavlaku i mlijeko, pa na kraju dobro izjednačiti smjesu.

U samo dno tepsije (23 sm) staviti prženi luk, zatim trećinu krompira, kobasice pa krompir. Poslije krompira redati kuhana jaja, nakon čega slijedi krompir koji treba da poredate po cijeloj površini. Sipati umućenu pavlaku i lijepo rasporediti i narendati kačkavalja

Peći na 200 stepeni , oko 40 minuta.

 

Komentari

komentara