LJEKOVITO KOKOSOVO BRAŠNO: DOBRO ZA ZDRAVLJE I MRŠAVLJENJE

Pored kokosovog mlijeka, još jedan veoma koristan proizvod koji se dobija od kokosa je kokosovo brašno. Tačnije, ovo brašno se dobija od osušene kokosove pulpe prilikom proizvodnje kokosovog mlijeka.

Pri pravljenju kokosovog mlijeka presuje se pulpa od koje ostaju krupni komadi. Ti komadi se suše na visokoj temperaturi, zatim se melju i tada se dobija kokosovo brašno.

Ova smjesa je jako ljekovita i dobra je za mršavljenje zbog čega je dio mnogih dijeta. Ukoliko vodite računa o ishrani i trudite se da se hranite zdravo, uvedite kokosovo brašno u svoju redovnu ishranu, prije svega zbog zdravlja.

Ovo brašno se smatra ljekovitim prije svega zato što ne sadrži gluten koji mnoga druga brašna poput pšeničnog sadrže. Takođe, brašno od kokosa, koje se dobija na potpuno prirodan način, odlično je za smanjenje rizika od srčanih oboljenja.

Ono također snižava nivo holesterola u krvi i pomaže kod raka i dijabetetesa. Brašno od kokosa se između ostalog koristi kao lijek jer je bogato dijetetskim vlaknima koja pozitivno utiču na cijeli organizam.

Kokosovo brašno dosta dobro sakuplja suvišne masti u organizmu a na taj način i čisti krvne sudove. Ovu funkciju ima jer se dobija od kokosa koji je inače odličan prečišćivač krvi. Uvedite kokosovo brašno u redovnu ishranu, prve rezultate ćete veoma brzo primijetiti.

Kokosovo brašno ima jako malo kalorija, a s druge strane konzumenta dugo drži sitim i zato se koristi u dijetama za mršavljenje. Dovoljno je dva puta dnevno uzimati po kašiku-dvije i osigurati organizmu dovoljno vlakana i kalorija.

Nutritivna vrijednost kokosovog brašna je velika jer sadrži proteine, vlakna, malo šećera i najviše ugljenih hidrata, ali onih dobrih koji ne goje. U svega 28 grama ovog brašna ima 128 kalorija, piše CdM.

Kokosovo brašno je bogato manganom i laureanskom kiselinom. Prvi sastojak utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi dok drugi utiče na jačanje imunološkog sistema i normalno funkcioniranje štitne žlijezde. Ovo brašno dosta pozitivno utiče i na kosti i izgled kože.