Ljekoviti oblog od crvenog luka za kurje oči (RECEPT)

Kurje oči se manifestiraju kao bijelo/sivo ili žuto/smeđe područje, ovisno o boji kože. Simptomi uključuju bol i oteklinu oko kurjeg oka koje u sredini ima tvrdo središte, a ono seže u dublje, osjetljivije strukture kože. Najveću bol pak osjećamo prilikom hoda, a iste se najčešće formiraju na vrhu nožnih prstiju i na vanjskoj strani malog prsta.

U nastavku donosimo recept za prirodan ljekoviti oblog od crvenog luka kojim ćete se s lakoćom i bezbolno riješiti ovog problema za 7-10 dana.

Sastojci:

Jedna ploška crvenog luka

Sok od limuna

Morska sol

Maslinovo ulje

Zavoj


Priprema:

Na jednu stranu ploške crvenog luka nakapajte limun, potom dodajte sol, te prislonite na kurje oko. Zamotajte u zavoj i držite preko noći. Ujutro skinite plošku te zahvaćeno područje namažite maslinovim uljem.

Ponavljajte 7-10 dana kako bi postigli rezultate.

Napomena:

Ukoliko vam je jednostavnije, poslužite se smokvom. Riječ je o jednom od najučinkovitijih i od davnina poznatih prirodnih namirnica protiv kurjih očiju, a koristi se i za uklanjanje bradavica. Smokvu prerežite na pola, stavite na kurje oko, te omotajte zavojem. Držite preko noći. Sutradan uklonite plod, a stopalo namačite u vodi oko pola sata i zatim pokušajte ukloniti kurje oko. Za tvrdokoronije kurje oči u pravilu je potrebno oko pet tretmana da bi ih uspješno uklonili.

 

error: Content is protected !!