Ljekoviti mirisi: ŽUTA BOJA ZA INSPIRACIJU. CRVENA ZA STRAST, PLAVA – DONOSI MIR!

Praksa meditacije treba da bude prijatno iskustvo od koga vidimo poboljšanja na svakom koraku. Kako bi nam to iskustvo bilo kvalitetnije možemo se poslužiti kristalima ili mirisima.

Kristali mogu da podignu energiju mjesta i pojačaju snagu namjere: na primjer, ametist će da nam pomogne da se lakše povežemo sa sopstvenom intuicijom, ružičasti kvarc da otvorimo srce i dozovemo ljubav, labradorit će da nam razjasni misli i spoznaje, citrin će da donese svježu kreativnu energiju, opsidijan će da nas uzemlji, a gorski kristal nam donosi opšti osjećaj balansa i usklađenosti sa sobom.

Možda ćete u meditaciji poželjeti da zapalite svijeću, pa je dobro da njenu boju uskladite s namjerom: plava je za mir i harmoniju, crvena za akciju i strast, bijela za jasnoću i pročišćavanje, ljubičasta za duhovni napredak, žuta za inspiraciju i kreativnost, narandžasta za radost i uspjeh, ružičasta za ljubav, saosjećanje i oproštaj, zelena za rast i plodnost, a smeđa za uzemljavanje.

Mirisi zapaljenog štapića svetog drveta (palo santo, Bursera graveolens) ili žalfije daju još jednu dimenziju atmosferi tokom meditacije i kontemplacije.

Žalfija će da pročisti sve vrste energija, stoga obratite pažnju na vrstu energije koju potom želite da unesete u prazan prostor.
Palo santo će jednostavno da otkloni lošu, a da donese dobru energiju.

Ako više volite nježnije mirise bez dima, poslužite se magičnim djelovanjem eteričnih ulja: na primjer, geranijum podstiče osećaj ljubavi prema sebi, smreka je odlična za zaštitu i pročišćavanje, korijander za otpuštanje negativnih energija, tamjan i mirta za dublju meditaciju, hajdučka trava za povezivanje s intuicijom.

U ovaj prostor možete da stavite i sonu lampu, ili posudicu sa solju da bi se vazduh ispunio negativnim jonima, koji imaju vrlo pozitivan efekat na ljude, kao i miris mora.

Ne zaboravite da prije i nakon svake meditacije nakratko provjetrite prostor i ispunite ga svježim vazduhom. Dobro održavana i zdrava biljka takođe će da doprinese kvalitetu vazduha, a ujedno će i vizuelno da oplemeni prostor.