Ljekoviti doručak: NAMAŽITE MED I CIMET NA HLJEB, EVO I ZAŠTO

Naučnici potvrđuju da je med vrlo učinkovit u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera i drugih neprijatelja našeg zdravlja

Možda zvuči nevjerovatno, ali mješavina meda i cimeta zaista liječi skoro sve bolesti. A što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete nabaviti u svim većim radnjama.
Srčane bolesti. Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb umjesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis
U čaši vruće vode promiješajte dvije velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i naveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izliječenju čak i hroničnog artritisa.

Infekcije žučnog mjehura
U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu kašiicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol
Promiješajte dvije velike kašike meda i tri kašiice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se sniziti za 10 posto u roku od dva sata.

Prehlada
Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bol u želucu
Med u kombinaciji s cimetom izliječiće bol u želucu. Uzimajte to redovno kako biste iskorijenili čir na želucu.

Imuni sistem
Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Grip
Španski ljekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Mršavljenje
Prokuhajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata prije doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će pretilim osobama da smršajui.