Ljekovita, efikasna, jeftina i bezbolna kura suncokretovim uljem: Lijek za hronične tegobe s krvi, pluća, jetru, želudac i živce!

Mućkanjem suncokretovog ulja u ustima 15-20 minuta, organizam se preko sluznice usta čisti od štetnih i otrovnih tvari, a ćelije, tkiva i svi organi se istovremeno jačaju i liječe. Redovno mućkanje pokreće samoiscijeljivanje tijela i jača imunolški sistem, pa se mogu odbaciti mnogi lijekovi s neželjenim nuspojavama. Mućkanjem ulja spriječava se uništavanje korisne mikroflore organizma, a koju uništavaju mnogi sintetički lijekovi poput antibiotika.
muckanje-ulja

Osamdesetih godina prošlog vijeka ruski liječnik dr. Karach na jednom kongresu predstavio je zapanjujuće jednostavnu terapiju suncokretovim uljem koja se u Bjelorusiji i Ukrajini uspješno primijenjuje već stoljećima. Kura se sastoji od mućkanja suncokretovog ulja u ustima, a daljnji proces iscijeljivanja obavlja sam ljuski organizam.

U početku je ova kura čišćenja i liječenja organizma suncokretovim uljem  izazivala čuđenje i sumnju zbog toga što je jeftina i jednostavna. Međutim, svi koji su je isprobali shvatili su da kura ima snažno djelovanje jer se radi o potpuno bezopasnom i prirodnom načinu liječenja

Spriječiti bolest umjesto liječiti

Mućkanjem suncokretovog ulja u ustima 15-20 minuta, organizam se preko sluznice usta čisti od štetnih i otrovnih tvari, a ćelije, tkiva i svi organi se istovremeno jačaju i liječe. Redovno mućkanje pokreće samoiscijeljivanje tijela i jača imunolški sistem, pa se mogu odbaciti mnogi lijekovi s neželjenim nuspojavama. Mućkanjem ulja spriječava se uništavanje korisne mikroflore organizma, a koju uništavaju mnogi sintetički lijekovi poput antibiotika.

Alergije, hronični umor, kožne tegobe kao i tegobe sa zglobovima često su posljedica preopterećenosti tijela nečistoćama nastalim izmjenom tvari, štetnim tvarima iz okoliša ili otrovima iz hrane, pića i cigareta. S obzirom da kura suncokretovim uljem pospješuje i pozitivno djeluje na izmjenu tvari, dr. Karach je preporučio kuru uljem naročito kod hroničnih tegoba s krvi, funkcionalnih smetnji pluća, jetra i želuca, kao i kod slabih živaca.

Kura uljem je vrlo djelotvorna kao način održavanja dobrog zdravstvenog stanja općenito i spriječavanja bolesti, posebno tvrdokornih kroničnih bolesti. Osim što poboljšava zdravlje, kura uljem podiže raspoloženje, ublažava despresije i jača imunološki sistem.

Kuru uljem treba provoditi toliko dana ili sedmica dok se ne osjeti dobro psihičko i fizičko stanje te vrati osjećaj snage i svježine, a prvi rezultati se ogledaju kroz: miran san i odmorno buđenje, čistu i zategnutu kožu lica te smanjeni ili potpuno nestali podočnjaci (zbog čega se kura uljem preporučuje i kao kozmetička kura). UZ to povećava se apetit, bistri um, osjeća se živost, živci su mirniji.

Prema iskustvima nekih liječnika, kod lakših zdravstvenih tegoba poboljšanje se može osjetiti već nakon 7 dana mućkanja ulja u ustima, dok 10 dana mućkanja ulja zadovoljava i poboljšava opće psihofizičko stanje organizma. Međutim, ako još uvijek postoji osjećaj iscrpljenosti ili se kura čišćenja organizma provodi prvi put, kura bi trebala trajati najmanje 15 dana.

Pomoć za brojne tegobe

Kod bolesti koje traju duže vrijeme kao i kod kroničnih bolesti treba više ustrajnosti i strpljenja. U takvim slučajevima kuru mućkanja ulja treba provoditi i do godinu dana ili duže, jednom ili više puta na dan.

Mnogim pacijentima nije pomogla klasična školska medicina, ali zato im je pomogla kura suncokretovim uljem. Polunaučna istraživanja takvih slučajeva pokazala su da se postižu jako dobri rezultati kod svih bolesti u području glave (tegobe čeone i čeljusne šupljine, smetnje vida, slab sluh, upala očiju, upala ušiju, glavobolja i slično), te kod oboljenja dišnih organa (prehlada, hunjavica, kašalj, promuklost, upala grla, sluzavost, upala bronhija i slično).

Dosta dobri rezultati postižu se u sprječavanju prehlade, gripe i hunjavice, pa čak i peludne hunjavice. Dobri rezultati postižu se kod bolesti u području usne šupljine (zubobolja, zubni kamenac, paradontoza, upala krajnika, gnojna upala krajnika i slično). Primijećena su i poboljšanja kod reumatskih bolesti, bolova u zglobovima, kožnih oboljenja kao i smetnji uzrokovanih nervozom, kao što su npr. depresije ili smetnje u spavanju.

Ako se nakon nekoliko mućkanja ulja zdravstvene tegobe ne počnu smanjivati već se čini da se pojačavaju, ne treba biti zabrinut i ne treba kuru prkeinuti. Radi se o reakciji organizma na pojačano odvajanje štetnih i otrovnih tvari koje ubrzano cirkuliraju prije nego se izbace iz organizma. Reakcija organizma istovremeno je znak da je čišćenje organizma započelo.

Reakcija organizma na kuru suncokretovim uljem može imati različite simptome, a najčešće se javlja svrbež i iritacija kože, pojačano izlučivanje sluzi ili čak povišena temperatura. Reakcija organizma može čak biti znak postojanja žarišta neke bolesti koja se još nije razvila. Međutim, pravovremenim mućkanjem ulja može se izliječiti latentna bolest prije nego psotane akutna.

Jača reakcija je dobar znak

Specijalisti za ljekovitu kuru sa suncokretovim uljem smatraju jaču tjelesnu reakciju za vrijeme kure više kao dobar znak nego kao znak da je započelo čišćenje i liječenje organizma. Osim toga, oni smatraju da djelotvornost kure mogu dodatno pojačati: svakodnevna šetnja,  lagana gimnastika, dovoljno spavanja, lagana ishrana i vježbe opuštanja.

Osobe koje jače reaguju na kuru uljem trebaju se ograničiti na jedno mućkanje ulja na dan. Poboljšanje zdravstvenog stanja trebalo bi se ubrzo osjetiti, a ako se to ne dogodi, znači da kura uljem nije djelotvorna.

Kako provoditi kuru

Kura suncokretovim uljem može se lahko provoditi kod kuće. Potrebno je samo kvalitetno, hladnim postupkom iscijeđeno suncokretovo ulje iz biološkog uzgoja. Suncokretovo ulje je najbolje, ali mogu se koristiti i druga hladno prešana ulja, kao što su ulje kikirikija, čička, masline i sezama.

Kuru uljem provoditi svako jutro, odmah nakon ustajanja, na prazan želudac i prije pranja zuba. Kod kroničnih tegoba ili da bi se ubrzao proces izlječenja, postupak se može ponoviti u podne i uveče, ali uvijek prije jela.

Za svako mućkanje ulja uzeti 1 kašiku suncokretovog ulja. Kura se može započeti sa 1 čajnom kašičicom ulja, a zatim se količina malo-pomalo povećava.

Ulje staviti u usta i mućkati ga polako, bez žurbe, provlačeći ga kroz zube.

Ulje treba mućkati 15-20 minuta, ali najmanje 10 minuta.

Na kraju mućkanja, ulje koje je na početku bilo gusto sada je pomiješano sa slinom i zato je rijetko. Ispljunuto ulje ima bjeličastu boju i puno je štetnih i otpadnih tvari koje se mogu vidjeti samo pod mikroskopom. Ako je ispljunuta tekućina još uvijek žućkasta, mućkanje je trajalo prekratko. Na kraju usta dobro isprati toplom vodom i oprati zube.

Kuru mogu provoditi i zdrave i bolesne osobe: kod zdravih osoba pročišćava organizam, a kod bolesnih liječi.

Nakon mućkanja ulja u ustima, ulje treba uvijek ispljunuti, a nikada progutati. Takvo ulje je puno štetnih i otrovnih tvari iz organizma, a ako se proguta, štetne i otrovne tvari će se ponovo vratiti u organizam. Dio njih će biti izbačen iz tijela putem probavnog sistema, ali dio će ipak ostati u organizmu. One neće dodatno zatrovati organizam, ali zato će usporiti čišćenje i liječenje organizma.

Za vrijeme mućkanja ulja u ustima, ne treba istovremeno obavljati druge radnje, kao što su npr. šminkanje ili brijanje, već se treba koncentrirati na uljnu kuru. U protivnom će djelovanje uljne kure i čišćenje organizma biti slabije.

Kura uljem treba uvijek trajati podjednako dugo.

Kad se osjete prvi simptomi neke akutne tegobe, kao npr. prehlade, treba nekoliko puta tokom dana mućkati ulje u ustima kako bi se ubrzao proces ozdravljenja.

GDJE SE POMAŽE KURA SUNCOKRETOVIM ULJEM?

Glavobolja
Bolesti gornjih dišnih puteva, naročito bronhitis, kašalj, hunjavica, grlobolja, sluzavost i upala sinusa te bolovi u uhu
Upala desni, zubobolja i zubni kamenac
Poremećaj spavanja, neprestani umor i iscrpljenost
Reuma, artritis, artroza i ostale tegobe s kostima i zglobovima
Kožna oboljenja, ekcemi, akne i perut
Hronična upala mokraćnog mjehura
Bolesti bubrega
Želučane tegobe
Tegobe s jetrom i žuči
Crijevne tegobe
Slabi živci i depresija
Neraspoloženje
Slabokrvnost, loša krvna slika, tromboza
Sklonost infekcijama
Tegobe nakon prekomjernog uzimanja čaja, kafe ili nikotina

VAŽAN SAVJET: Kura uljem ni u kojem slučaju nije zamjena za odlazak liječniku. Svaku terapiju koju je propisao liječnik treba nastaviti, jer kura uljem je samo dodatna mjera za poboljšanje zdravlja…

Čišćenje organizma uljem

Štetne tvari se nalaze svuda oko nas:  u zraku, vodi, hrani, odjeći, tepisima i tekstilu, u bojama i lakovima te građevinskim materijalima. Tokom vremena, štetne tvari se uskladištavaju i u ljudskom tijelu, a u nekim se organima skupljaju u značajnim koncentracijama. Tako je npr. prisutnost visokootrovnog poliklor bifenila dokazana u majčinom mlijeku unatoč tome što je njegova upotreba u preradi umjetnih materijala zabranjena još prije mnogo godina.
Uz otrove koji dolaze izvana, u tijelu se nalaze i štetne otpadne tvari kao rezultat izmjene tvari. Kad je tijelo preopterečeno štetnim i otpadnim tvarima, one se više ne odstranjuju putem sustava za izlučivanje već sve više onečišćuju i truju organizam.

Onečišćenost  i zatrovanost  organizma može se primijetiti po sljedećim simptomima: nedostatak energije, hronični umor, ekcemi, nečista koža, probavne smetnje, pritisak u želucu, žgaravica, nadutost i osjećaj punoće, glavobolja, bolovi u leđima i zglobovima, slabo pamćenje i poteškoće s koncentracijom.

Samo pomoću djelotvornog sredstva za čišćenje organizma mogu se iz tijela ukloniti otrovne i štetne tvari te postići izliječenje. Dr. Karach je jednim od najboljih načina za čišćenje organizma smatrao kuru suncokretovim uljem tj. mućkanje suncokretovog ulja u ustima.

(aura.ba)