LINCOLN – grad duhova!

Postoje mjesta za koje se priča kako su “u vlasništvu” duhova. Jedno od takvih je engleski grofovski gradić Lincoln, u kojemu je prisutnost duhova normalna stvar.

Lincoln je gradić u ruralnom dijelu Engleske, stotinjak kilometara od Londona i desetak kilometara od Sherwoodske šume u kojoj je “vladao” Robin Hood. Nekada je bio jedan od najbogatijih gradova u Engleskoj i zauzimao je treće mjesto u kraljevstvu po svojoj važnosti. Poznat je po proizvodnji vunenih tkanina.

U gradiću se nalazi veličanstvena katedrala za koju se smatra da obiluje dušama umrlih, kako onih koji su počinili samoubojstvo tako i onih koji su umrli od kuge.
Sve legende i događaji, prema svjedocima, započeli su misterioznom pojavom “sablasnog konjanika” koji je 1992. kaskao po starogradskoj četvrti noseći na sebi konjanika u starinskom odijelu te bi iščezli. Mnogi su govorili kako bi se i dalje čuo zvuk kopita, ali se nitko ne bi vidio.

Legenda kaže kako je u ona vremena upravo konjanik, u ulozi glasnika, znao zakasniti što je bilo kažnjavano giljotinom nekog zatvorenika, stoga ga i dan danas, prema pričanju ljudi, nemirna savjest tjera na pojavljivanje.

Također se vjeruje da duhovi obitavaju i u hotelu “White Hart” gdje je većina gostiju imala prilike susresti iste; od male djevojčice do mladića iz tužne sobe gdje se navodno 1960. ubio jedan mladić.