LIMUN U BORBI PROTIV RAKA DOJKE

Erin Smit Čis je pobijedila kancer i odlučila da promeni opšti stav prema prevenciji ove bolesti

– Ružičaste trake, ilustracije ruku na grudima, trke i šetnje za podizanje svijesti o raku dojke – sve to, u većini slučajeva, nema nikakve veze s tim kako rak dojke izgleda, niti je od velike pomoći ženama u borbi da se zaustavi te bolest, tvrdi Erin Smit Čis koja je preživela rak dojke, a čija je priča i fotografija koju je podijelila na Facebooku postala viralna.
“Poslednjih dana dobila sam dosta privatnih poruka o ‘igri’ u kojoj vi na svoj zid postavite srce, a onda potajno treba da navedete da je cilj toga podizanje svijesti o raku dojke. Ovo je moj odgovor na sve te poruke: Potrebne su nam prave informacije i podaci, a ne slatka srca. Ako ne vidite fotografiju koja vam daje ključne informacije o tome šta je i kako izgleda rak dojke, ne znate kako rak dojke izgleda i šta treba da tražite. Učinite nam uslugu i prestanite igrati igrice s životom, počnite zaista da pomažete ljudima istraživanjem o liječenju raka dojke i stvarnim podizanjem svesti”, napisala je Erin.
Ona smatra da sve dok neko ne postavi fotografiju na kojoj se vidi kako rak dojke zaista izgleda ne možete prepoznati problematične promjene na vašoj dojci.
“Znam šta je rak dojke. Znam sve o vlastitom ispipavanju, ali fotografija kako rak izgleda je u mom slučaju bila ključ saznanja da imam rak dojke”, rekla je Erin koja nije imala standardne kvržice, jer u njenom slučaju tumor nije bio opipljiv.
U nemogućnosti da pronađe fotografiju koja je bila ključna u njenom slučaju Erin je postavila fotografiju limunova koja pokazuje kako rak dojke može doći u različitim oblicima i abnormalnostima – od izvučenih bradavica, rasta vena i erozije kože.
“Ako zaista želite pomoći ženama delite fotografije poput ove”, napisala je Erin. (magicnobilje)