Lijepi se za prste: PICA OD TUNJEVINE

Zdrav i savršen obrok. Napravite ovaj recept za doručak ili večeru, sigurni smo da će cijela porodica uživati
POTREBNO JE ZA TIJESTO: 200 grama integralnog brašna, 150 grama krem sira, 3 kašike maslinovog ulja, so
SASTOJCI ZA NADLJEV: 2 komada tunjevine iz konzerve, 100 grama pečuraka, 2 glavice ljubičastog luka, 200 grama pasiranog paradajza, 200 grama narendanog sira, crne masline, oregano, smeđi šećer, biber, so

Priprema:
Procijedite tunjevinu, a peršun, ljubičasti luk i pečurke nasjeckajte. Integralno brašno pomiješajte s pola kašičicee soli, dodamjte krem sir, maslinovo ulje i 5 kašika hladne vode, te umijesite tijesto.

Rernnu zagrijte na 200 Celzijusa, a tepsiju u kojoj ćete peći picu obložite papirom za pečenje.

Tijesto izvaljajte i položite ga u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Dok tijesto odmara, vi pripremite nadljev tako što ćete u jednu posudu narendati sir, a u drugu dodati 2 konzerve ocijeđene tunjevine.

Zatim u posudu s tunjevinom dodajte pasiran paradajz, luk nasjeckan na sitne trakice, peršun, so, origano, smeđi šećer i biber, te dobro proijmešajte.

Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, preko smjese dodajte nasjeckane pečurke, te stavite u rernu da se peče na 200 Celzijusa 30 minuta.

Nakon toga, picu izvadite, dodajte crne masline, po želji ukrasite svježim bosiljkom i poslužite.