Lijepa Alisa F. najljepše svoje godine provela je pod ciganskom magijom: UKLETU LJEPOTICU SA BAŠČARŠIJE „UDAO“ JE ADO SARAJLIJA

Danas Alisa F. često pusti suzu radosnicu. Sretna je, presretna. Uživa u porodičnoj harmoniji koja traje duže od pola godine. Na putu je da postane majka.

A do prije nepune dvije godine bila je najnesretnija žena na svijetu. Imala je takav osjećaj. Ni sama ne zna broj preplakanih noći i još uplakanijih jutara. Kada se sjeti toga, kaže kako nije mogla vjerovati da čovjek može imati toliko suza. Ona ih je imala i prolila da su mogle Sarajevo potopiti.

Oplakala svaki izlazak

Alisa je bila i ostala uistinu prelijepa djevojka. Zgodna, vitka, ljubazna…. Prava ljepotica sa Baščaršije. Rano je „sazrela“; kaže sa 16 godina je izgledala kao osamnaestogodišnjakinja. Uglavnom je izlazila sa svojom tetičnom Melihom. I skoro svaki izlazak bi joj „skočio na nos“. Meliha bi uvijek ismijavala svakog njenog udvarača ili je bila zajedljiva.

Naročito joj je smetala Alisina veza sa Bakirom J., 23 – godišnjim šarmerom sa Bistrika. Njih dvoje su bili naprosto zaluđeni jedno drugim. Zbog te ljubavi Alisa nije imala vremena za izlaska sa Melihom, a njenoj tetičnoj to nije bilo pravo. Kasnije će saznati da je Meliha, zapravo, bila ljubomorna na nju.

„Bakir je bio stariji od mene, a ja sam završavala četvrti razred ekonomske škole. Toliko smo se voljeli da sam jedva čekala maturu, pa da se vjenčamo. Tako je i bilo, mada moji roditelji nisu bili oduševljeni tim potezom – kazuje Alisa.

Počeli su živjeti kod Bakirove nane na Bistriku. Mala starinska kućica, ali za njih dvoje dvorac od zlata. U početku su bili tipični mladenci opijeni ljubavlju, ali nekoliko mjeseci kasnije počele su svađe, prva nezadovoljstva, suze, pa i prvi šamari.

Prokleta djevojka
Njen brak se brak počeo klimati. Kao da je neko naručio svađe i netrpeljivost. Bakirovo prisustvo u kući je zamaralo, ubijalo, nerviralo. Tjerala ga je od sebe, a kada nije bio uz nju ljubomora je izjedala. Neki čudan i podmukli bol u želucu, praćen mučninom i gušenjem, svakodnevno se pojavljivao gotovo u isto vrijeme – u prvim večernjim satima i oko ponoći.

„A kada se počeo pojavljivati neki čudan osip po tijelu, kojeg je prvi Bakir primijetio, jedne večeri, posumnjala sam da je on donio neku infekciju. Optužila sam ga da flertuje sa jeftinim ženama, jer on i jeste vodio dobrim dijelom momački život – kazuje naša sagovornica, te otkriva da je krenula po bolničkim ispitivanjima koja nisu davala nikakve rezultate.

„Naš brak nije izdržao ni godinu dana. Bakir je otišao svojim putem, a ja sam se vratila svojim roditeljima sa svim mukama i tegobama. Živjela sam kao da me je neko začarao. Ništa mi nije išlo od ruke, ni posao, ni ljubav, ni zdravlje.

Imala sam osjećaj da sam prokleta. Oporavila sam se od razvoda, počela raditi u trafici, formirala sam novi krug prijatelja, imala mjesta za izlaske. Ali, duboko u duši sam bila nesretna. Bila sam željna ljubavi, ali niko mi je nije pružao. Imala sam i udvarača, ali svi su ubrzo nestajali. Imala sam osjećaj da sam neka prokleta djevojka, kojoj nema spasa- otkriva Alisa.
Njenoj majci je sve to bilo čudno, pa je kontaktirala bijelog maga Adu Sarajliju. Pitala ga je da li je njena kćerka griješna ili prokleta.

„Ni jedno, ni drugo“ – odgovorio je bijeli mag Ado Sarajlija, te nastavio:

„Alisa na sebi nosi cigansku magiju od svoje šesnaeste godine. Njoj je ljubomorna ženska osoba, preko hrane i garderobe, naručila ljubavnu nesreću. Ovo zlo se može ukloniti. Alisa će dočekati svoj sretan dan – objašnjavao je Sarajlija.

Nakon što je tarot „kazao“ svoje, a bijeli mag Ado Sarajlija predložio tretmane rituale za oslobađanje Alise od ciganske magije, polako se počelo otvarati novo poglavlje u životu ove sarajevske ljepotice.

Pola godine kasnije Alisa se zaljubila, a što je još interesantnije još je zaljubljenija njena simpatija. Oni sebe smatraju danas najsretnijim ljubavnim parom ne samo u Sarajevu, nego u cijeloj BiH. Kontakt telefon Ade Sarajlije je:  063 989 489. Pozivni za BiH je 00387.  (Aura/Marketing)