LIJEK ZA BRADAVICE: MORSKA VODA, LUK, PROPOLIS I SMOKVA UČINKOVITIJI OD LOSIONA I LASERA

Najbolji prirodni lijekovi su morska voda, bijeli luk, smokva, mlječika, čuvarkuća, jabukovo sirće…Evo receptura…

Prije nego što odete ljekaru zbog problema s bradavicama, znajte da postoji mnogo jednostavniji i jeftiniji način da riješite ovaj problem.Bradavice se mogu ukloniti odgovarajućom terapijom, kao što su laser, tečni azot i radiotalasi. Međutim, postoje i razni prirodni načini na koje možete riješiti ovaj problem.Pri tome ne morate da potrošite gomilu novca da biste ih se riješili. 

MORSKA VODA je najbolji prirodni lijek protiv bradavica, jer so i jod koji se u njoj nalaze mogu da isuše ove izrasline. Potrebno je da što duže boravite u morskoj vodi ili da natopite krpu morskom vodom i stavite je na bradavicu.

CRNI LUKPotrebno je samo isjeckati i posoliti glavicu luka i ostaviti da prenoći i pusti sok. Dobijenom tečnošću mažite bradavice dva puta u toku dana.

BIJELI LUKUzmite jedno čehno bijelog luka i prepolovite ga. Mažite bradavicu jednom polovinom, tako da upije sokove sa presječene strane luka. Nakon dvije minute trljanja, drugu polovinu bijelog luka zalijepite flasterom ili ljepljivom trakom na bradavicu. Postoji i drugi način na koji možete koristiti bijeli luk za liječenje bradavice, a to je da napravite kašu od bijelog luka. Izgnječite ga viljuškom i stavite na bradavicu, ali tako da prekrije cijelu površinu bradavice, pa preko zalijepite flaster.

SMOKVAmlijeko ili sok iz smokve nakapate na bradavicu. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom i ponavljajte postupak sve dok bradavica u potpunosti ne otpadne.

ČUVARKUĆA – Potrebno je da pomiješate jednu supenu kašiku cijeđenog soka čuvarkuće sa 1 dl vode i sa 200 g svinjske masti. Stavite ovu mješavinu na ringlu i grijte sve dok se mast ne otopi, a zatim naspite u staklenu posudu i čuvajte je u frižideru. Dobijenom tečnošću mažite bradavicu nekoliko puta dnevno.

MLJEČIKA – Potrebno je najprije da isperete u 9 voda 100 g masti, a zatim da dodate 7 sitno isjeckanih cvjetova mlečike. Kuvajte ovu mješavinu na tihoj vatri 2h, a zatim je procijedite i pustite da se ohladi. Mažite bradavicu dva puta dnevno, ujutru i uveče.

MASLAČAKZa bradavice je najefikasniji sok od listova i cvetova maslačka kojim svakodnevno treba mazati bradavicu. Bradavica će od ovog soka postajati sve tamnija a na kraju će da otpadne.

PIVSKA PJENAPotrebno je da gazu ili tkaninu natopite pivskom pjenom i da stavite na bradavicu. Ponavljajte svakodnevno ovaj postupak.

PROPOLISNamažite propolis na bradavicu i zalijepite flasterom. Držite tako 2-3 dana i ponavljajte postupak sve dok bradavica ne nestane.

JABUKOVO SIRĆENatopite zavoj jabukovim sirćetom i stavljajte na bradavicu svako veče prije spavanja. Takođe, možete i nekoliko kriški limuna potopiti u jabukovo sirće i ostaviti dvije sedmice. Nakon tog perioda, ovim kriškama limuna možete trljati bradavice i one će za kratko vrijeme da se povuku.

.