LIJEK IZ VULKANA: Zeolit čisti i oporavlja organizam

  Suština djelovanja zeolita je u tome da on u ćeliju organizma unosi hranljive sastojke, a iz nje odnosi raspadne produkte metabolizma. Kao takav, zeolit može da se pije pomiješan sa vodom, ali i da se nanosi na kožu ukoliko na njoj postoje rane ili neke druge neželjene promjene.

Zeolit je prirodni mineral nastao miješanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Silikatni mineral zeolit zbog svojih ljekovitih svojstava konstantno pobuđuje pažnju, kako laika tako i stručne javnosti. Nalazi se u vulkanskim stijenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima.

Upućeni tvrde da poboljšava imunitet i metabolizam, snižava šećer, otklanja gastritis i mučninu u želucu, upalu desni, afte, kamenac na zubima… Pospješuje izlučivanje viška tečnosti iz organizma, smiruje alergijska stanja, pomaže čišćenju jetre i drugih organa.

Unijet oralno reguliše povišeni krvni pritisak, masnoće i holesterol, sprječava razvoj ateroskleroze, a sprječava i komplikacije dijabetesa.

 Prijatelj organizma

Masaža tijela zeolitom, pomiješanim sa nekom od krema za tijelo, čisti masne potkožne naslage, pri čemu koža postaje zategnutija i glatka. Zeolit pomaže i kod opekotina izazvanih prekomjernim sunčanjem, ali i kod psorijaze, seboreje i herpesa. Tvrdi se i da uklanja gljivična oboljenja, kao i radioaktivne kontaminacije.

Zeolit pomaže organizmu tako što vezuje i neutrališe slobodne radikale, reguliše Ph vrijednost (kiselost) u krvi. Osim antioksidansnog dejstva, zeolit se pokazao i kao dobar dijetetski suplement, jer sadrži obilje minerala – kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum… Kao takav predstavlja značajan dodatak zdravoj ishrani.

Međutim, željeni efekat liječenja ne može da se očekuje odmah. Tri do šest mjeseci predstavlja optimalni period tokom kojeg treba uzimati zeolit, kako bi dejstvo moglo da se osjeti.

Preporuka korisnicima zeolita je da umjerenom ishranom i uzimanjem ovog minerala sa dvije litre vode dnevno polako podižu imunitet. Istovremeno, ovakvim režimom reguliše se Ph vrijednost u krvi, čisti organizam od toksina, pobjeđuje zdravstvena nemoć i poboljšava opšti kvalitet života.

Prirodni antioksidant

Sa druge strane, zeolit se posebno preporučuje zdravim osobama koje trpe izuzetno snažne fizičke napore, kao što su, na primer, profesionalni sportisti. Kod njih zbog teškog treninga, takmičenja i psihičke napetosti pred nastupe dolazi do snažnog oksidativnog stresa. Umesto uzimanja sintetičkih vitaminskih i ostalih preparata, poželjnije je orijentisati se na prirodne antioksidanse kao što je zeolit.

Istraživanja pokazuju da posle uzimanja, svi toksini iz organizma počnu da se izlučuju kroz mokraću, u periodu od 6 do 8 sati. Stručnjaci preporučuju da, dok pijete zeolit, unosite više tečnosti nego obično, a važno je i da ne uzimate druge lijekove istovremeno, odnosno da se sa svojim ljekarom posavjetujete da li zeolit može da utiče na vašu redovnu terapiju. Ukoliko redovno pijete određene lijekove, važno je da razmak između uzimanja zeolita i terapije bude od 4 do 6 sati.

Mjere opreza

Velike doze zeolita može uzrokovati zatvor ako paralelno ne pijete dovoljnu količinu vode.

Trudnice i dojilje trebaju ga izbjegavati što ne postoji dovoljno dokaza o njegovoj sigurnosti.

Kontraindikacija za zeolit može biti korištenje drugih lijekova koji imaju neke metale u sebi, na primjer platinu ili litij.

Posavjetujte se s vašim liječnikom oko korištenja zeolita.