LIJEČNICI IZ PAKLA: Pacijente drogirali, silovali, ucjenjivali…

Iako posao liječnika i doktora podrazumijeva plemenitost i humanost, izgleda da nije uvijek tako.

Mladen Antolić imao je uspješnu kliniku za rehabilitaciju u Americi. Našao je način kako da još više zaradi, pa je mlade i zgodne pacijentice “navlačio” na lijekove, a pri tom nije napominjao rizike .
Kada bi postale ovisne, odvodio ih je u svoj dom na orgije, a za lijekove tražio je seksualne usluge. Snimao je čin čime ih ucjenjivao.
Uhićen je 2010. godine, policija je našla velike količine opijata, lascivnih fotografija. Osuđen je na 10 godina zatvora.

Namjerno dijagnosticirao rak

Farid Fata je 550 pacijenata osudio na kemoterapiju i ostale agresivne tretmane kako bi podigao novac od osiguranja. Većina pacijenata je bila zdrava. Fata morao je vratiti 17,6 milijuna dolara. Osuđen je na 45 godina zatvora.

Liječnik serijski ubojica
Joseph Michael Svango je bio najbolji učenik u srednjoj školi. Dobio je brojne stipendije, a fakultet završio s desetkom. On je postao serijski ubojica koji je trovao pacijente i kolege.
Svango je uhvaćen kako pacijentu daje injekciju , a potom se stanje pacijenta pogoršalo. Kada je osoblje upozorilo upravu bolnice, rekli su da su paranoični. Dobio je 5 godina zatvora. Kada je izašao promijenio je ime u Daniel Adams i nastavio svoj bizaran hobi.
Policija ga je konačno uhvatila u Zimababveu u bolnici luteranskih misionara.

Ginekolog silovao pacijentice

Charles Moma optužen je za silovanje i nepotrebne operacije. Neke žene su potvrdile da bi se povremeno zamijenio s bratom Denisom koji je također liječnik i zlostavljao pacijentice.
Nakon više prijava osuđen je na 20 godina zatvora.