Liječi bronhitis i ublažava bolove u kičmi: Udarajte se hladnim peškirom po leđima!

Po ruskim portalima za narodnu medicinu u posljednje vrijeme kruže ispovijesti korisnika koji su bolovali od problema sa kičmom i bronhitisom. 

Najviše pažnje izazvale su priče korisnika koji su ove zdravstvene probleme izliječili jednom zaista neobičnom metodom – udarali su se hladnim peškirom po leđima dok nisu osjetili poboljšanje. Pročitajte njihova iskustva sa ovom metodom pa ukoliko i vi imate sličnih problema, a konvencionalne metode liječenja ne pokažu željene rezultate, ništa vas ne košta da isprobate i ovu rusku hit metodu.

”Tokom posljednjih godina trudim se da se liječim dostupnim prirodnim sredstvima. Isprobao sam mnogo raznih metoda, uključujući i one pomalo čudne ali veoma djelotvorne. Svojevremeno mi je ova metoda, koju sam primenjivao pored osnovnog liječenja, pomogla da se izborim s bronhitisom i ubrzam proces ozdravljenja!
Frotirski peškir sam kvasio veoma hladnom vodom. Uzeo bih ga za jedan kraj, a drugim bih se udarao po golim leđima, zabacujući ga prvo preko lijevog ramena, a zatim preko desnog. Pažljivo sam izvodio pokrete udarcima srednje jačine sve dok koža na leđima ne bi pocrvenila. Onda sam prelazio na krsta i takođe dobro obrađivao tu oblast. U početku mi se učinilo komplikovanim, ali s vremenom sam se prilagodio. Sve je stvar prakse.
Uzgred rečeno, zahvaljujući upravo ovakvoj masaži, napetost u krstima brzo prolazi. Praktično sam ‘jednim udarcem ubio dvije muhe’ – ovu metodu primjenjivao sam i protiv bolova u leđima. Poslije tretmana bih se toplo obukao i ušuškao.
Udarce hladnim peškirom izvodio sam dvaput dnevno dok nisam potpuno ozdravio
.”

Viktor Grinjuk, selo Praceviči, Minska oblast

Komentariše Vladimir Igorjevič Orlov, neurohirurg (g. Vinica)
Ova posebna masaža srodna je s čuvenim efektom pruća u parnom kupatilu koje praktikuju Rusi: poboljšava se krvotok i razmjena materija, što doprinosi jačanju cijelog organizma. To praktično znači da je onda lakše izboriti se s bolestima. Konkretno u slučaju bronhitisa, lupanje po leđima dodatno potpomaže izbacivanju šlajma. Pored toga, kao i svaka masaža, takva aktivna procedura doprinosi postepenom opuštanju mišića, uslijed čega se opuštaju i krsta. I, što je najvažnije, nemojte zanemariti terapiju za liječenje bronhitisa koju vam je odredio ljekar.
Ako vam je ova vrsta terpije suviša radikalna i naporna, najbolje je da bolna krsta liječite jednostavnom gimnastikom.