Lice je vaša autobiografija koju svako može da pročita: Kuća blagostanja krije se na nosu, a kuća braka ispod oka!

Klasično kinesko čitanje lica (fiziognomija) daje korisne uvide u skrivene crte vaše ličnosti, vašu prošlost, trenutno stanje i vašu budućnost. Lice je vaša autobiografija koju svako može da pročita, ali i „karta“ za proricanje sudbine. To su primijetili i na papirus prenijeli drevni kineski filozofi, počev od daoista. Kineska fiziognomija obraća pažnju na oblik i boju lica, pri čemu se naročito obraća pažnja na 12 kuća, osam triagrama, 108 tačaka, bore i mladeže.

 1. Kuća roditelja (Fumu Gong)

Asocira na sretnu povezanost vaših roditelja sa nebeskim svodom, u trenutku vašeg začeća. Ako je ova Kuća široka, okrugla i sjajna govori o dobrom porodičnom naslijeđu, dobrom vaspitanju i ranom uspjehu, ako je mala, koščata, deformisana ili povrijeđena, ukazuje na teško djetinjstvo.

 1. Kuća karijere (Guanlu Gong)

Kao i prethodno, ako je volumenozna, okrugla i sjajna, ukazuje na dobru i uspješnu karijeru. Ako su na vrhu ove Kuće istaknute jagodice i isturene obrve, imate veliku šansu da postignete veliki uspjeh u svojoj oblasti.

 1. Kuća sreće (Fude Gong)

Idealna Kuća sreće morala bi da bude okrugla, puna, sjajna, bez vidljivih obilježja, bora ili ožiljaka. Ukoliko su oni prisutni u ovoj zoni, ukazuju na probleme u životu, koji se mogu odraziti kroz slabo zdravlje, stresne odnose ili nevolje s novcem.

 1. Kuća putovanja (Qianyi Gong)

Ako je na bilo koji način obilježena ožiljcima ili dubokim borama, najbolje je da putovanjima kažete: „Dosta“. Ukoliko vam se nudi posao u turizmu ili onaj koji podrazumijeva česta putovanja, bilo bi dobro da ga odbijete.

 1. Kuća života  (Ming Gong)

Ovdje se krije ključ vašeg bogatstva. Prirodna, jedra i sjajna, Kuća života ukazuje na besprijekoran životni put. Ako je ulegla, prazna ili izbrazdana, sa horizontalnim borama između obrva, pa još ako se obrve spajaju iznad nosa, putevi života će vam biti zamršeni.

 1. Kuća srodnih duša (Xiongdi Gong)

Zahvata obrve i oblast neposredno iznad njih, a govori o vašem odnosu sa braćom i sestrama, ali i prijateljima i kolegama. Izgled vaših obrva ukazuje na fizičku snagu vaših roditelja u vrijeme kada su vas začeli i ima puno veze sa vašim genetskim naslijeđem. Tamne, debele, duge, sjajne, pravilne i visoko iznad očiju postavljene obrve, govore o zdravom nivou hormona u vrijeme začeća i daju povoda da se radi o smirenoj i hrabroj osobi, koja lahko dobija naklonost drugih. Ako su obrve oskudne, tanke i blijede, kratke ili haotične, suviše blizu očiju ili prekinute ožiljkom, govore o osobi koja se borila sa teškim fizičkim i emocionalnim stanjima.

 1. Kuća finansija (Tianzhai Gong)

Oči odaju vašu inteligenciju i temperament, a njihov pravilan položaj ukazuje na prave poduhvate u sticanju novca. Dobru Kuću finansija oličavaju krupne i bistre oči sa čistom beonjačom i kapcima punim i okruglim. Upale ili mutne oči ukazuju na nizak nivo inteligencije, a blago uvučene sa malim kapcima na nestrpljive osobe. Ako su beonjače ispresijecane kapilarima ili još gore, ako kapilari prolaze kroz zjenice, morate biti spremni da vas čekaju teške oluje kada je u pitanju finansijski aspekt života.

 1. Kuća braka (Qiqie Gong)

Ako je jedra i sjajna, indicira sretan brak. Ako je uvučena i beživotna, poslužit će vam kao signalno zvonce za ekstremne bračne nevolje. Ukoliko su vidljive mrlje, ožiljci, crni mladeži, izukrštane borice, vaš brak je u ozbiljnoj nevolji i morate da zavrnete rukave da biste ga spašavali.

 1. Kuća djece (Ernu Gong)

Ova oblast je u direktnoj vezi sa malim mozgom i takođe ukazuje na vaše ljubavne odnose i seksualni život. Kao i kod pređašnjih tačaka, jedra i okrugla Kuća djece ukazuje na pozitivno stanje u navedenim sferama života, ravna ili udubljena – suprotno. Smeđi mladeži ili izvrnute linije ukazuju na neželjeno stanje u ljubavi, probleme u seksualnom životu ili u odnosima sa djecom.

 1. Kuća zdravlja (Jie Going)

Ako je „grbava“, prepolovljena ili ispresijecana horizontalnim linijama, posuta flekama, ožiljcima ili pjegama, obratite pažnju na svoje zdravlje, naročito na digestivni trakt.

 1. Kuća blagostanja (Caibo Gong)

Ako nos ima visok i pravilan „most“, okrugao vrh, mesnate stranice i lijepo zaklonjene nozdrve, on ukazuje na psihičko zdravlje i pozitivan mentalni stav, uspjeh u karijeri, izobilje i bogatstvo. S druge strane, mali, kratak, špicast, uzan, koščat ili izvrnutog vrha nos, govori o problematičnoj ličnosti, problematičnoj finansijskoj situaciji i komplikovanoj karijeri. Ako su kapilari jasno vidljivi ili je površina nosa blijedoplave boje, ukazuje na bolest ili gubitak novca. Kada je nos krvavo crven, trebalo bi ga posmatrati kao ozbiljno upozorenje – predstojeća katastrofa je blizu.

 1. Kuća popularnosti (Nupu Going)

Ova kuća govori o vašem odnosu sa kolegama, podređenima i mladima, i proriče vašu situaciju u starosti. Kada je okrugla i puna, možete očekivati da ćete uživati popularnost među svojim sljedbenicima. Ako je oštrih ivica, kriva ili koščata, vjerovatno bi trebalo da zaboravite na svoj san da postanete političar. I šta više, najbolje da se pripremate za usamljeničke stare dane.

Kinezi upozoravaju i na slijedeće:

Vaše lice se mijenja, pjege, ožiljci i mladeži dolaze i odlaze, što znači da se i vaša sudbina može izmijeniti tokom godina. Dobrim djelima, studioznim učenjem i požrtvovanim radom, za koje crpite vaše lične snage, možete da neutrališete sudbinski zapis. Na ono što su vam dali roditelji i što nosite iz prethodnih života, može da utječe i vaša okolina, ukoliko pozitivno djeluje na vas. Nema sumnje, vi i vaši najbliži kreirate vašu sudbinu. Kada promijenite misli i emocije, promijenit će se i vaše lice, a samim tim i vaša sudbina.

(aura.ba)