Lica iz 1971. godine još uvijek nerazjašnjen misterij: Obrisati se ne mogu…

Jedan od značajnijih paranormalnih događaja u Europi dogodio se u malom španjolskom selu Bélmez de la Moryaleda. 23. 8. 1971. godine na podu kuhinje jedne kuće se pojavila slika lica čovjeka, koju su uslijedila pojavljivanja i drugih lica, slični starinskim bizantskim freskama.

Svaki pokušaj brisanja bio je uzaludan, jer nakon što bi ga naizgled izbrisali lice bi se opet pojavilo koji dan poslije.

Na početku sedamdesetih kuću su posjećivali mnogi u nadi da bolje prouče taj fenomen. Otkrili su da je kuća sagrađena na srednjovjekovnom groblju. Španjolski parapsiholog German de Argumusa ustanovio je da pojava lica uzima energiju gospođe Marie Gomez Camara koja je živjela u toj kući. Kada je ona završila u bolnici, lica su nestala te se ponovo javila pri njenom povratku.

Danas postoji oko hiljadu različitih lica koja su se pojavila u svim prostorijama te kuće, neka su nestala, neka su se pretvorila u križ, ili su preuzela oblik životinja ili oblik golih ljudi.
Neke od tih lica je Parapsihološko društvo iz Puerto Real-a 1989. godine fotografiralo u nadi razriješenja neobičnog događaja, a daljnjom analizom lica ustavnovljeno je da nema traga nikakvog sredstva za crtanje.

Lica i danas još uvijek ostaju misterij.