RECEPT DANA: LIBANSKI NAMAZ OD PLAVOG PATLIDŽANA

img_3926-blog– 3-4 plava patlidžana
– 4-5 kaška maslinovog ulja
– pola kašičice mljevenog kima
– 3 kašike suncokreta
– 3 čena bijelog luka
– trećina kašičice mljevenog korijandera
– vezica peršuna
– morska so
– biber
– malo mljevenog čilija
Plavi patlidžan oprati i staviti u nauljen pleh. Peći
ga oko 30 minuta na 190°C dok ne omekša, a zatim
ga izvaditi i ostaviti da se ohladi. Oguliti mu koru,
pa ga držati u cjediljci oko 30 minuta da se iscijedi
višak tečnosti. Staviti ga u multipraktik, dodati sve ostale sastojke i samljeti da se dobije namaz. Možete dodati i malo limunovog soka. Mazati po krekerima, integralnom hljebu ili pecivu.

Toni Radić
iz knjige “I ZDRAVO I UKUSNO”

Komentari

komentara

error: Content is protected !!