LEPA BRENA: Želudac mi se okreće od Nazifa Gljive i Vesne Zmijanac

Meni se ponajviše želudac okretao od Kleopatre, Vesne Zmijanac, Nazifa Gljive, koga jednom prilikom umalo nisam sastavila sa zemljom, jer je jednom mom prijatelju psovao tek rođeno dijete. Kako može predvidjeti tragediju…?

 Prema mišljenju mnogih. Fahreta Jahić – Živojinović, poznatija kao Lepa Brena jedini superstar balkanskog folka, prodala je milione albuma, prerasla u balkansku folk-boginju, snimila je trodijelnu muzičku hit komediju, izbacila lutku sa svojim likom, a na kraju je uspjela da “mazne” i Bobu Živojinovića, tada najpopularnijeg sportistu, sa kojim je i dalje u harmoničnom braku. Posljednjih decenija godina Lepa Brena, uz mikrofon ganja I biznis. Danas je uspješna poslovna žena koja posjeduje nekoliko firmi.

Naravno, tu su i noge, toliko zgodne da još uvijek bude mušku žudnju i žensku zavist. Kažer, da je svjesna da mnogi misle kako njen život izgleda kao bajka. No, da li je baš tako…

“Kad gledam svoj život i sve što sam proživjela, mogu reći da je prije svega sadržavao mnogo, mnogo rada. Iskreno, nisam vjerovala da ću uspjeti jer sam mislila da nisam ni dovoljno lijepa, ni pametna, niti u nečemu posebno specifična. Niko u mojoj porodici nije imao jake veze u društvu, niti smo bili materijalno potkovani da bismo zbog toga u nečemu uspjeli – kaže Brenojka, kako je od milja zovu njeni najbliži.

Prežaliti ne može što nije rodila kćerku. Glavni krivac za to je njen Bobo “koji pravi samo mušku djecu”.

Brena ne poriče da obilazi hodže, vidovnjake i astrologe. Čak joj je jedan hodža u Brčkom, kao djevojčici najavio ogromno bogatstvo, popularnost i blagostanje.

“I danas volim čuti šta mi kažu astrolozi. Njihovo mišljenje jako uvažavam, ali ne volim Kleopatru i ove gatare poput nje. U Sarajevu sam samo cijenila Maricu Kadrić. Kleopatri, ništa ne vjerujem. Ne mogu je očima gledati.

Kada je moj Stefan bio kidnapovan konsultirala sam i vidovnjake. Zapravo, neki su mi se i javljali.

Brena nam je otkrila da ima „vidovnjačku snagu”. Ona se krije u njenom želucu.

„Ako mi se od nekoga želudac okreće, znajte da je loš čovjek.  Imam i jaku intuiciju, mogu predvidjeti nesreću, tragediju, finansijski promašaj. Prije dvije godine smo porodično izbjegli cunami na Phuketu. Kad smo stigli na to lijepo otočje, osjećala sam lagano podrhtavanje u želucu i nervozu.

Stalno sam se pitala što je tome razlog. Zbog mog pritiska izdržali smo na odmoru čak sedam dana, nakon kojih smo odletjeli u Singapur. Kad smo sletjeli u Beograd i vidjeli na vijestima što se dogodilo na Phuketu, shvatili smo koliko smo sreće imali. Toliko o mojoj intuiciji.

Prokomentarisala je i priče da je najveća estradna tvrdica i da su je prozvali „kraljicom štednje“.

„Nisam rasipnik i volim novac. Sve se vrti oko novca. To što su jme neki proglasili “kraljicom štednje” jako sam ponosna na tu titulu. Uz to mi prišivaju da sam tvrdica. Možda jesam, jer ne dajem novac iz džepa i ne dijelim ga na ulici, u kafani nikada ne plaćam, uvijek tražim najjeftinije, a kvalitetno.

Ti dušebrižnici, zaboravljaju da sam održala na stotine humanitarnih koncerata za pomoć djeci, siromašnima, bolnicama, socijalnim ustanovama, izgradnju autoputeva, sportskih dvorana…(aura.ba/E.M).

PROČITAJTE JOŠ: KAKO LEPA BRENA ODRŽAVA LINIJU

JEL OVO BRENA UZJAHALA SAŠU POPOVIĆA