LEONARDO DI CAPRIO: HVALA PČELAMA!

Javnost je danas saznala da se slavna glumačka zvijezda bavi i pčelarstvom. U bijegu od medijske halabuke mir je pronalazio u pčelinjaku

dicaprioPoznata glumačka zvijezda i novopečeni oskarovac Leonardo DiCaprio, koji je dobio “zlatnog kipića” za film “Povratnik” otkrio je za američke medije da je prije velike ceremonije smanjivao stres svojim novim hobijem – pčelarstvom.

41-godišnjeg glumca je u svijet pčelarstva uveo David Ward, momak njegove majke koji se u slobodno vrijeme bavi ovim plemenitim poslom.

– Leo i David su veoma bliski i prije par mjeseci mu se Leo požalio kako mu je teško da se opusti zbog pretjerane medijske pažnje koja ga okružuje.

Kako se David u slobodno vrijeme bavi pčelarstvom, predložio slavnom glumcu odličan način i sjajnu “terapiju” da eliminira svakodnevne stresove.

Leo je odlučio da se oproba u novom hobiju i bio je presretan. U svom je vrtu postavio je nekoliko košnica. To druženje sa pčelama i boravci u pčelinjaku su mu pomogli da se opusti, pobjegne od neizvjesnosti i medijskih pritisaka koji ga prate decenijama. – izjavio je izvor blizak glumcu.

David Ward - pčelarski mentor Di CapriuLeonardo Di Caprio je poznat i kao veliki borac za zaštitu životinja i okoliša. Ambasador je UN – ov glasnik mira za klimu.

(tribune.com/D.K./aura.ba)