Legendarni Majkl Kejn: “Tajna dugog i sretnog braka je u dva kupatila!”

Ser Majkl Kejn teško da ima reputaciju romantika i tajna njegovog braka koji je jedan od najdugovječnijih u filmskoj industriji s jedne strane je praktična, a s druge suštinska.

Dvostruki oskarovac Majkl Kejn (84) je u braku sa Šakirom Kejn (70) od 1973. i otkrio je da je trik bračne sreće u kutku prostora koji imate samo za sebe.


Prije dvije godine je rekao: “Oženjen sam 45 godina. Iskoristiću rečenicu Gruča Marksa koji je rekao: “Izgleda kao da je bilo juče, a znaš kako je užasan dan juče bio.” To nije moj slučaj. Moj brak je fenomenalan. Tajna uspješnog braka je u dva kupatila. Nikad ne želiš da dijeliš kupatilo sa ženom ili da završiš u ćošku gdje stoje tvoje stvari za brijenja i ostalo. Ja sam stariji od nje i treba mi više prostora – rekao je Kejn.

Pored ovog na prvi pogled duhovitog osvrta, Kejn je rekao da muškarac ženi mora sve da govori i da ne smije da živi paralelan život.

– Postajete egal partneri. Moja žena i ja smo egal u svemu. Ne postoji mala žena udata za veliku filmsku zvijezdu ili neka glupost poput tog. Moja žena vodi biznis i u tome smo izjednačeni partneri, ona radi toliko posla iza kamere koliko ja radim ispred, što je jako važno. I ona sa mnom ide svuda, jer ako si sam, počinješ da stičeš svoje prijatelje koje onaj drugi ne poznaje. Tako počinje paralelni život. A kao što svi znamo o paralelnim linijama, ono što su nas učili iz geometrije, one se nikada ne sretnu. To je najvažniji dio – ne smijete da vodite paralelne živote. Morate suprugu uključiti u sve – rekao je Kej kom je ovo drugi brak.