Lažni profili i iscjelitelji: HODŽA IZ SARAJEVA UKRAO SLIKE DOBOJSKOG HODŽE

Da je sve moguće u “Božijoj bašti” – poznato je od kako svijet postoji. Ali, da hodža hodžu počne krasti – e to je već rijetkost.

Amel Harić

Ali, dešava se. Noćas je u našu redakciju stigao apel efendije Amela Harića iz Doboja, koji se godinama bavi duhovnim iscjeljivanjem na području BiH i Austrije. On se javno predstavlja na društvenim mrežama, te u printanim medijima. Njegove fotografije, te istinita svjedočenja su autentične.

Od nedavno na FB-u njegove fotografije je počeo koristiti izvjesni Vidoviti Mevlin, koji ima nekoiko FB profila. Jedan od njih je Osmanović Mevlin. Na svakom ovom profilu su fotografije Amela Harića.

Dobojski efendija Harić nam je poslao i audio poruku, u kojoj tvrdi da je pokraden, te da on nema ništa zajedničko sa ovim Melvinom, koji ga je pokrao. Krađu fotografija i lažni profil već je prijavio Fejzbuku. Izgleda da su prijave i provjera identiteta uspjele, pa je prije nekoliko trenutaka Melvinov profil nestao.

Zanimljivo je da je taj FB iscjelitelj Melvin koristioiI brojne tekstove sa našeg portala ili iz printaog izdanja, te ih pikazivao kao vlastita iskustva ili savjete. Redakcija “Aure” se ograđuje od ovakvih profila I postupaka. Nikada nismo imali nikakvog kontakta sa Melvinom Omerovićem, koji je očito zloupotrijebio društvene mreže za javno predstavljanje i varanje naroda.

Pogledajte lažni profil sa Amelovim fotografijaa:

Lažni profil sa Harićevim fotografijama