Laneno sjeme u službi zdravlja i ljepote: SMANJITE BORE I UBRZAJTE METABOLIZAM

Ako imate problem sa borama, isprobajte ovaj domaći tretman što prije. Tajna je u lanenom sjemenu, koje svojim ljekovitim svojstvima doprinosi poboljšanju vašeg potkožnog tkiva, podmlađuje masne ćelije i vraća onaj mladalački izgled u predjelu oko obraza, naročito u senzitivnim dijelovima kože oko očiju, gdje je koža najtanja i sklona boranju.

Stavite kašiku lanenog sjemena u činiju i prelijte ga trećinom šolje ključale vode, mućkajte nekoliko minuta i zatim prekrijte salvetom i ostavite da odstoji do večeri. Iscijedite mješavinu te večeri. Koristite gelastu vodenu masu u kojoj je laneno sjeme ostavilo.

Nanesite ovaj rastvor lanenog sjemena na očišćeno lice i vrat pomoću štapića za uši. Ne morate brinuti oko izbjegavanja predjela očiju, slobodno rastvor nanesite i tamo. Kada se maska osuši na vašem licu, ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Efekti maske od lanenog sjemena: podiže crte lica, onira i zateže kožu, umanjuje široke pore, hidrira kožu, služi i kao piling za kožu, smanjuje višak sebuma na masnoj koži, pomaže sprječavanju formiranja akni i uklanjanju bubuljica sa lica, usporava stvaranje bora i eliminiše stvaranje tankih linija na licu, jer ima svojstva koja intenzivno usporavaju starenje.

Lan za mršavljenje
Svako jutro, jednu kašičicu lanenog sjemena prelijte sa malo vode i ostavite do uveče. Uveče, umjesto večere pojedite to sjeme grickajući sjemenku po sjemenku. Popijte i vodu u kojoj se natapalo sjeme lana.

Ovaj napitak sa semenkama će ubrzati izbacivanje toksina iz organizma, ubrzaće metabolizam. Tokom uzimanja lana, nemojte koristiti industrijske proizvode, šećere i bijelo brašno. Osjetićete potpuni preporod tijela nakon dvije nedjelje.