Lakše se suočite sa životnim izazovima uz ove savjete

Koliko ste spremni da se usudite, da prihvatite izazov i da se bacite u nepoznato, u svijest iznad svijesti? Opterećeni normama, pravilima i disciplinom, uskraćujemo sebi mogućnost da spoznamo nesvjesno. Svjestan um, disciplina i karakter služe da se bolje snalazite u društvu i gradite veze sa drugim ljudima, ali to ne predstavlja vas.


Dokle god sumnjate u sebe i mislite da je vaše vreme gotovo, izgubićete samopouzdanje i sposobnost da shvatite koliko potencijala…
Problem je što putem discipline i svjesnog uma gradite spone sa okruženjem, ali ne uspijevate da izgradite veze sa samim sobom. Kada se oslobodite sebe i počnete nesputano da se krećete oblacima, dodirnućete nesigurnost, haos i bezgraničnost, koji će vam disciplinu dovesti u drugom obliku – u obliku slobode.

1. Ozbiljnost stvara potrebu za unutrašnjim znanjem, kategorizacijom i željom da učite druge. Riječi „Ja znam, ti ne znaš – naučiću te!“ predstavljaju odjek ega, ozbiljnosti iz koje proizilaze tradicija, pravila i nepromjenljivost. Kada obesmislite ozbiljnost – prevaziđete ego, postajete prava duhovna osoba – razigrana, kreativna, živa i buntovna. Odsustvo koncentracije i kontrole vodi opuštenosti i igri koja je jedini izvor stvaralačke energije. Opustite se i igrajte se!

2. Spoljašnji nametnuti koncepti života sprječavaju vas da se uskladite sa sobom i tekućim događajima. Sprječavaju vas da iskažete sebe onakvim kakvi ste. Njegujte svoju individualnost i potrebu da se iskažete na način svojstven samo vama. Ne trudite se da budete neko drugi, već dozvolite da se iz vas izrodi i razvije sjeme u kojem je sadržano vaše istinsko, nepokvareno biće.

3. Ključ velike transformacije jeste strpljenje. Istrajan rad, uporan, bez očekivanja rezultata sada i odmah, vodiće vas sigurnim putem do promjene. Raditi istrajno, strpljivo i naporno, bez očekivanja nagrade, zahtijeva veliko strpljenje koje će vas naposljetku dovesti do cilja. Ukoliko imate sposobnost da živite ne razmišljajući o rezultatima, postići ćete ih zahvaljujući vjeri u sebe. „Potrebna je određena zrelost da biste bili ispunjeni kosmičkim, kao što je određena zrelost potrebna za trudnoću. Kosmičko se javlja u duhovnoj trudnoći. To je trenutak kad se ponovo rađate.“ – Osho

error: Content is protected !!