Lagano jelo za vruće ljetne dane: Napravite ukusnu gurmansku salatu

Ovo je super jelo za vruće ljetne mjesece, može se poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo ako vam se ne da provesti puno vremena pored šporeta.

Sastojci za 2 osobe

  • čen bijelog luka
  • 200 g cherry paradajza
  • 300 g bijelog mesa (purećeg ili pilećeg)
  • tikvica srednje veličine

Priprema

  1. Tikvice narežite na ploške i posolite, te ostavite u tanjiru da puste vodu. Za to vrijeme na tavi ispecite filete bijelog mesa.
  2. Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tave i narežite na kockice. Na tavi gdje se peklo meso, dodajte još malo ulja i ispecite tikvice. Kada su tikvice skoro gotove, dodajte im na sitno narezan bijeli luk i ostavite da se ispeku do kraja.
  3. Kada su tikvice gotove, pomiješajte ih s bijelim mesom i dodajte oprane cherry paradajz.

Posluživanje

Na tavi gdje se peklo meso i tikvice popržite hljeb te ga poslužite uz salatu.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!