Lagani ljetni specijalitet: Pileća salata sa orasima, majonezom i grčkim jogurtom

Tokom ljeta uglavnom biramo lakše obroke, pa tako salata postaje savršen izbor za doručak, ručak i večeru.

Sastojci:

40 g sirovih sjeckanih oraha
65 g majoneza (ako ste na dijeti, light majonez)
65 g grčkog jogurta (sa manjim udjelom masti, ako ste na dijeti)
2 kašičice jabukovog sirćeta
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
340 g očišćenog pilećeg filea
2 kašike peršunovog lista
6 strukova mladog luka, srednje vličine (može i manja glavica crnog luka)
6 listova zelene salate

Priprema:
Rernu zagreite na 180°C. Orahe poredajte u tepsiju, na papir za pečenje, i pecite u rerni 5 minuta. Ostavite da se ohlade. Za to vrijeme, u činiji izmiješajte majonez, jogurt, sirće, so i biber. Dobro izmiješajte.
Pečenu piletinu, pripremljene orahe, peršun i isječen mladi luk ubacite u činiju. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte dresing od majoneza i grčkog jogurta. Ovu količinu salate možete rasporediti u 6 činija. U svaku činiju prvo stavite list salate, pa sipajte pileću salatu.
Light majonez i grčki jogurt sa manje masti, učiniće da porcija pileće salate sadrži samo 175 kalorija. Unos šećera je vrlo nizak, pa salata može postati odličan izbor za doručak, ručak ili večeru, pa čak i obrok za dijabetičare (prethodno se obratite ljekaru). Peršun i mladi luk će vas osvježiti, a piletina i orasi zasititi. Zelenu salatu možete koristiti kao ukras, ali i kao odličan izvor gvožđa.

Komentari

komentara