Lagana torta s malinama i jogurtom gotova za 15 minuta

Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te vrlo jednostavna za pripremu

Sastojci za tortu:

3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
120 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
6 listića želatine
2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)

Sastojci za podlogu:

125g rastopljenog maslaca
250g prhkih keksa
2 kašike smeđeg šećera

Priprema torte:

Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite podlogu da se ohladi.
Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.
Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.